Mihajlović novi trener velikana iz kojeg igrači bježe jer ih navijači tuku

Foto: Alessandro Di Marco / EPA

SINIŠA MIHAJLOVIĆ (49) preuzeo je sedmi klub u trenerskoj karijeri i prvi izvan Italije. Bivši izbornik Srbije kojem je zadnji angažman bio u Torinu, novi je trener velikana kojeg potresa velika kriza.

Potpisao je trogodišnji ugovor s lisabonskim Sportingom koji ga je odabrao ispred ostale dvojice kandidata, Matiasa Almeyde i Petera Bosza. 

Mihajlovića čeka užasno težak posao jer prošlog tjedna čak sedam nogometaša raskinulo je ugovore sa Sportingom zbog brutalnog napada navijača tog kluba na igrače u trening-kampu prošlog mjeseca.

Otišli su ključni igrači: najbolji strijelac Bas Dost i četiri reprezentativca Portugala koji su trenutno na SP-u: Rui Patricio, William Carvalho, Gelson Martins i Bruno Fernandes.

Podsjećamo, do napada je došlo nakon što je Sporting u četvrtfinalu Europa lige ispao od Atletica te u zadnjem prvenstvenom kolu ispustio mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Bijesni huligani koje je motivirao predsjednik Bruno De Carvalho, upali su u klupski kamp tijekom treninga momčadi i pretukli igrače, među kojima i Josipa Mišića, bivšeg igrača Rijeke. Najgore je prošao Bas Dost. Nizozemski napadač koji je prošle sezone postigao 34 gola za Sporting, od navijača je u znak zahvalnosti za to dobio šest šavova na glavi.

Nakon što su ih isprebijali njihovi navijači, igrači ostvaruju ono što su i najavili; masovni odlazak iz kluba, a trener Jorge Jesus također se pokupio. Govorili su i kako neće igrati finale Kupa protiv Avesa koje su nakon ovih šokova izgubili.

I sada, temperamentni trener koji se svađa sa svima, dolazi u klub u kojem predsjednik huška navijače na igrače.

"Što bi moglo poći po zlu..."

Pročitajte više