SERIE A

MILAN - ROMA 1:1 Piatek opet zabio, Rossoneri ostali u igri za Ligu prvaka

Foto: EPA

U DERBIJU 22. kola talijanskog nogometnog prvenstva Roma i Milan su na Olimpicu odigrali 1:1.

Milan je poveo u 26. minuti golom poljskog napadača Krzysztofa Piateka kojem je to bio već treći gol u prva dva nastupa u dresu Rossonera te ukupno 14. u talijanskom prvenstvu ove sezone. Izjednačio je Nicolo Zaniolo u prvoj minuti nastavka. Domaćin je u nastavku bio bliže drugom golu, a najbolju priliku imao je Lorenzo Pellegrini koji je u 81. minuti pogodio vratnicu.

Ante Ćorić nije nastupio za Romu.

Za iznenađenje kola pobrinula se Bologna koja je na San Siru pobijedila Inter 1:0, produbivši krizu Nerazzurra koji su već tri kola bez pobjede, ali i postignutog gola.

Inter je u posljednja tri kola upisao poraze od Bologne (0:1) i Torina (0:1), te odigrao 0:0 protiv Sassuola, a ovoga tjedna je ispao i u četvrtfinalu kupa od Lazija.

Pobjedu Bologni donio je Federico Santander u 32. minuti utakmice na asistenciju Erica Pulgara. Ivan Perišić se nakon hlađenja vratio u sastav i odradio je svih 90 minuta, a cijeli susret je odigrao i Marcelo Brozović, dok Šime Vrsaljko nije nastupio zbog ozljede.

Bologna je tek trećom pobjedom ove sezone dohvatila iznimno važna tri boda u borbi za prvoligaški spas. I dalje se nalazi u zoni ispadanja, ali sada je zona spasa udaljena samo jedan bod.

U ranije odigranom susretu Udinese i Fiorentina su odigrali 1:1. Domaćin je poveo u 56. minuti golom Jensa Larsena, a izjednačio je Edmilson Fernandes u 65. minuti. Marko Pjaca je za Viole igrao posljednjih pola sata.

Identičnim rezultatom završio je i susret između Genoe i Sassuola, dok su SPAL i Torino odigrali 0:0.

Na ljestvici vodi Juventus sa 60 bodova, Napoli na drugom mjestu ima 51 bod, Inter je treći sa 40 bodova, a Milan je četvrti s 36 bodova i u igri je za plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više