Milan službeno potvrdio odlazak trenera

Foto: EPA

MILAN je na svojim službenim stranicama potvrdio vijest koja je već dulje vremena poznata nogometnoj javnosti, talijanski velikan će se na kraju sezone rastati od dugogodišnjeg trenera Stefana Piolija, trenera koji im je prije dvije godine donio 19. Scudetto nakon 11 godina čekanja.

Iz kluba su se Pioliju zahvalili na pet godina vjernosti, a posebno su istakli šampionsku sezonu i činjenicu da je vratio Milan u europsku elitu. Fabrizio Romano je ovaj rasplet najavio već prije mjesec dana. Utrka za naslov prvaka u Serie A ove sezone ponovno nije bila napeta. Nakon što ju je lani uvjerljivo uzeo Napoli, sada je to napravio Inter. Nerazzurri su kao prve pratitelje daleko iza sebe ostavili Milan koji zaostaje 19 bodova.

Mijenja ga Portugalac?

U crveno-crnom dijelu grada to su shvatili kao povod za promjene iako je Pioli veoma omiljen među navijačima na San Siru zbog inzistiranja na napadačkom nogometu. Titula s Milanom mu je jedini trofej u trenerskoj karijeri u kojoj je vodio Fiorentinu, Inter, Parmu, Bolognu i brojne druge talijanske klubove.

Talijanski mediji za sada samo nagađaju o njegovom nasljedniku, ali navodno bismo ime novog trenera trebali saznati ubrzo. Trenutno se najviše spominje ime Portugalca Paula Fonsece koji vodi francuski Lille.

 

Pročitajte više