Sa Slavenom je odbio potpisati ugovor i završio na tribini. Sad odlazi u Poljsku

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

BENEDIK MIOČ nije želio ovih dana sa Slavenom produžiti ugovor, koji mu istječe 15. srpnja, zbog čega je izbačen iz momčadi i zadnje dvije utakmice nije bio u sastavu. Kako pišu poljski mediji, neće više ni biti u sastavu Slavena jer je sve dogovorio s novim klubom.

"Neće ga biti zbog ugovora. Nadam se da će se uspjeti dogovoriti, to je još u zraku. No, dok nema potpisa ugovora, mislim da neće konkurirati za momčad. Ako danas potpiše, sutra je u kadru. Mislim da je to normalna stvar, stvaramo ekipu za iduću godinu. Odlično je igrao, kapa dolje, ali moramo gledati sebe. Ako ga ne bude, moramo vidjeti koga imamo, trebamo li nekoga u kadru, možemo li nekoga promovirati", rekao je nedavno Slavenov trener Ivan Radeljić.

No, iako se Radeljić nadao da će Mioč produžiti ugovor, to se neće dogoditi i 29-godišnji veznjak bi karijeru trebao nastaviti u poljskom drugoligašu Miedz Legnica. Njegov budući klub ove sezone završio je na desetome mjestu druge lige, ali sljedeće sezone napada ulazak u Ekstraklasu.

Prošlog vikenda bio u Poljskoj

Mioč je, piše portal Weszlo, ovog vikenda bio u Legnici te je s tribina pratio njihovu utakmicu, a uskoro bi trebao potpisati trogodišnji ugovor. Poljaci su ga označili kao jednu od zvijezda SHNL-a i naglasili da je ove sezone zabio 11 golova uz pet asistencija.

Mioč je karijeru započeo u Osijeku iz kojeg je 2020., nakon posudbe u Puskas Akademiji, otišao u Sheriff. Potom je igrao u Hrvatskom dragovoljcu i gruzijskom Saburtalu prije nego što je u ljeto 2022. došao u Slaven. Za klub iz Koprivnice odigrao je 61 utakmicu te upisao 12 golova i pet asistencija.

Pročitajte više