Hrvatski nogometaši

Mladi hrvatski reprezentativac u problemu u bundesligašu: "Sve je uništio"

Foto: Guliver Image/Getty Images

UOČI nedjeljnog gostovanja u Frankfurtu najveći problem u Stuttgartu je Borna Sosa. Mladog hrvatskog reprezentativca napali su čelnici kluba zbog izjava u hrvatskim medijima.

Sosa se požalio na tretman koji ima kod trenera Markusa Weinzierla, a to je razljutilo trenera i upravu kluba. Odmah po povratku iz mlade reprezentacije morao je na sastanak sa čelnicima kluba.

"Danas nakon svog povratka u Stuttgart sam razgovarao s odgovornim ljudima o svom intervjuu za hrvatske novine. Nažalost, neke fraze u ovom intervjuu su izazvale nesporazume. Neke stvari čovjek ne može potpuno točno prevesti s jednog jezika na drugi. Uvjeravam vas da nisam kritizirao niti trenera, niti klub. Samo sam htio obrazložiti da nisam zadovoljan sa svojom osobnom situacijom trenutno. Naravno da respektiram sve odluke trenera i želim zajedno sa svojom ekipom dati sve da Vfb s našim najboljim navijačima ostane u Bundesligi. Vaš Borna", napisao je na Instagramu Sosa koji je u Stuttgart stigao prošlog ljeta iz Dinama. 

Embed from Getty Images

U klubu su razočarani.

"Rekao je meni i sportskom direktoru kako su ga krivo interpretirali hrvatski mediji. Recimo kako je istina negdje u sredini", rekao je trener Stuttgarta.

"Mora se početi profesionalnije nositi s takvim situacijama. Ne smije stavljati sebe  ispred momčadi. Ne trebam valjda ni napomenuti da se takvo što ne smije ponoviti", izjavio je Weinzierla i zaključio: 

"Sve je uništio."

Pritom je, pišu njemački mediji, Weinzierl mislio kako je 21-godišnji hrvatski nogometaš uništio odnos s njim, ali i atmosferu u momčadi jer se kao jedan od najmlađih usudio komentirati svoj status.

Sosa je ove sezone odigrao samo osam utakmica, na travnjaku je proveo tek 331 minutu, a navijači ga pamte po bizarnom autogolu. 

Još nije poznato hoće li Sosa biti kažnjen ili će se naći u konkurenciji za sljedeću utakmicu.

Pročitajte više