Realov rekord stoji od 1960. Modrić bi ga mogao srušiti

Foto: EPA

LUKA MODRIĆ (38) potpisat će novi jednogodišnji ugovor s Real Madridom. Kapetanu hrvatske reprezentacije trenutni ugovor istječe 30. lipnja, a najpouzdaniji insajderi objavili su da je prihvatio novi, s time da će, tvrdi Marca, imati "osjetno smanjenu plaću". Međutim, sjajnom veznom igraču to je u redu jer se navodno želi umiroviti kao član Reala u kojem igra od 2012.

Legendaran status među navijačima mogao bi nadograditi u listopadu 2024. godine. Naime, Modrić bi tada mogao postati najstariji igrač koji je ikad nastupio za Real. Prestigao bi Ferenca Puškaša, fantastičnog napadača koji je zadnju utakmicu za Madriđane odigrao 8. svibnja 1966., s 39 godina i 36 dana, protiv Betisa u španjolskom kupu. Modrić će 39. rođendan proslaviti 9. rujna.

Marca, najčitaniji španjolski sportski medij, navodi ove podatke te ističe kako je Puškaševa i Modrićeva dugovječnost impresivna zato što je riječ o igračima, a ne golmanima, "koji su manje podložni ozljedama" od igrača na terenu.

Modrića čekaju finale Lige prvaka i Europsko prvenstvo u Njemačkoj

Modrić je s Realom osvojio sve što je mogao. Između ostalog, pet europskih, četiri španjolske titule i dva Kupa kralja te Zlatnu loptu 2018. Odigrao je 531 utakmicu, postigao 39 i namjestio 86 golova. Obožavaju ga suigrači i navijači, a posljednjih godina je zbog poodmakle dobi produljivao ugovore samo za jednu sezonu.

Tijekom aktualne sezone je većinom bio rezerva, ali sa značajnim doprinosom u pohodu do osvajanja La Lige te do finala Lige prvaka, u kojem će 1. lipnja igrati protiv Borussije Dortmund. Modrića potom čeka nastup za hrvatsku reprezentaciju na Europskom prvenstvu, gdje će izabranici Zlatka Dalića biti u skupini sa Španjolskom, Italijom i Albanijom.

Pročitajte više