Vojnik Reala se predomislio. To je loša vijest za Modrića

Foto: Profimedia

DANI velikih iznenađenja i preokreta u Realu. Prvo je Toni Kroos unatoč očekivanja javnosti, ali i njegovih suigrača da produlji ugovor, objavio da u 34. godini završava senzacionalnu karijeru. Onda je Nacho, njegov vršnjak i također legenda Reala, koji se praktično oprostio od suigrača te se spremao na nastavak karijere u Americi, doživio ogroman zaokret. Marca piše da Nacho sada ipak želi nastaviti u Realu, klubu u kojem je cijeli život. Nachu, kao i Kroosu te Luki Modriću, za mjesec dana završava ugovor s Realom. 

Modrić pak prema svim relevantnim izvorima ostaje u Realu. Odbio je ponude iz Amerike i desetke milijuna eura iz Arabije te pristao na smanjenje plaće na pola, samo kako bi ostao u obožavanom Realu. To je napravio kako bi si ispunio dvije velike želje. Da postane najstariji igrač u povijesti Reala te da konačno bude prvi kapetan kluba.

Modriću je napredovanje od vice-kapetana do kapetana bio san. Sada se čini da ga neće ispunitit

No, Nachova promjena mišljenja znači da bi, ako mu Real ponudi produljenje, branič ostao prvi kapetan. Modrić je vice-kapetan, prvi Nachov zamjenik. Na tu poziciju je napredovao nakon što je prošlog ljeta Karim Benzema otišao u Arabiju. Modrić je, naime, do tada bio drugi zamjenik kapetana, odnosno treći izbor za nositelja trake. 

Naravno, Modrić je za Real povijesno daleko važniji i bolji igrač od Nacha. Ali on ima specifičnu težinu i vrijednost kao rođeni Madriđanin te dijete Reala. Zbog toga je mezimac kluba i njegov vojnik te je nagrađen kapetanskom trakom, a ne zato što je nezamjenjiv kao igrač. 

Pročitajte više