"Modrić je moj ponos. Doveo sam ga u Real i jedini vjerovao u njega, a vidite ga sad"

Foto: EPA

JOSE MOURINHO je cijelo ljeto 2012. lovio zvijezdu Tottenhama, 26-godišnjeg Luku Modrića. Napokon ga je uspio dobiti na kraju prijelaznog roka, nakon sastanka Daniela Levyja i Zdravka Mamića u Dubrovniku.

Modrićev impresario i Real uspjeli su nagovoriti najtvrđeg pregovarača da pusti svog hrvatskog asa, koji se ionako spremao u štrajk, ogorčen time što mu Tottenham ne da u Real. Transfer je napokon dogovoren i Modrić je prešao u Madrid uz odštetu od 35 milijuna eura. Danas je Modrić legenda, a taj iznos u vrhunskom nogometu sića kojom se kupuju rezervni bekovi. No, prije 12 godina predstavljao je bogatstvo, a Modrić je bio, smatrali su mnogi, nedovoljno dokazan i dobar za Real.

Među njima nije bio Jose Mourinho, tadašnji trener Reala. Modrić je u Realu startao loše, na polovici prve sezone španjolski mediji proglasili su ga promašajem i promašenom investicijom, ali Mourinho mu je vjerovao. Sjetio se toga i danas u razgovoru za Topps. Ovako je tamo odgovorio na molbi da kratkom rečenicom ili jednom riječju opiše Modrića: "On je ljepota nogometa. On je moj ponos jer sam ga doveo u Real i jedini vjerovao da je igrač za taj klub. Nitko drugi to tada nije vjerovao. I pogledajte ga danas, 12 godina kasnije. Još je tamo. On je moj ponos."

Pročitajte više