Mourinho: Ne razumijem talijanski kup. Najgori je u Europi

Foto: EPA

TRENER Rome Jose Mourinho komentirao je pobjedu svoje momčadi nad Genoom (1:0) u osmini finala Kupa Italije te će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz utakmice Napoli - Cremonese. Govorio je o svojem igraču Nicoli Zaniolu, kojem su navijači zviždali.

"Nisam više dijete, uskoro ću napuniti 60 godina, ali znam da ne moraš dati više kada si dao sve od sebe. Igrač koji daje sve od sebe ima moju naklonost. Žao mi je što sam čuo zvižduke za Zaniola, molim ljude da ne zvižde mojim igračima", rekao je Portugalac, za čiju je momčad pogodak odluke postigao Paulo Dybala. Mourinha su na konferenciji za medije pitali može li Roma osvojiti Kup Italije.

"Volio bih ga osvojiti. Jednom sam u tome uspio igrajući protiv Rome, a sada bih ga osvojio s Romom. Mislim da je ovo najgori kup u Europi jer ne štiti manje momčadi. Ne predstavlja nikakav šou. Primjerice, Torino pobijedi Milan u gostima, a zatim iduću eliminacijsku utakmicu mora igrati u gostima", izjavio je Mourinho pa nastavio:

"Kakvu motivaciju imaju ti ljudi?"

"Ne razumijem takvu strukturu natjecanja. Igrali smo protiv momčadi iz Serie B s punim stadionom. Prazni stadioni, ako ih ima, moraju shvatiti zašto je kod nas puno. Prošle smo godine bili šesti. Želim se boriti u Kupu Italije, ali slabija momčad ne želi igrati. Kakvu motivaciju imaju ti ljudi?"

"Torino je pobijedio talijanskog prvaka, ispisao povijest u osmini finala, i mora igrati u gostima. Gdje je ljepota Kupa Italije? Bilo bi lijepo igrati na gostujućim terenima Serie B ili Serie C", smatra Portugalac.

Pročitajte više