Mravi čekaju Vukove: Cibona "gostuje" u Draženovom domu

MOŽE li Zagreb konačno razbiti kompleks Cibone u NLB ligi? Glavno je to pitanje uoči današnjeg gradskog derbija koji se u Draženovom domu igra s početkom u 17 sati.

U osam dosadašnjih utakmica u regionalnom natjecanju, Mravi niti jednom nisu uspjeli tući Vukove, koji bilježe jedan od najlošijih ulazaka u sezonu. Poslije četiri kola Radulovićevi igrači su na omjeru 2-2, dok iz prva dva nastupa u Euroligi Cibose može tješiti tek dojam (kod Barcelona nisu imali šanse, a Spahijin Fenerbahče u neizvjesnoj završnici slavio je u četvrtak pod Tornjem).

Bez obzira što hrvatsko prvenstvo nosi kudikamo više bodova u utrci za našeg predstavnika u Euroligi sljedeće sezone, pred Cibonom je, sveopćoj besparici unatoč, imperativ odlaska na završni turnir NLB lige.

Realnost je da će najprestižnije košarkaško natjecanje u Europi dogodine igrati netko od zagrebačkog trojca, a upravo je, uz Cedevitu koja je sinoć u Sutinskim vrelima poražena od Hemofarma, Zagreb najveći suparnik Cibosima.

"Zaboravite tablicu, Cibona se digla protiv Barcelone i Fenerbahčea"

Pojačani Marijom Kasunom, Mravi su stopostotan učinak sa starta sezone držali sve do prošlog kola, kad su u tijesnom dvoboju s Krkom ostali bez pobjede. Silom prilika, Zagrebova velika prednost spram Cedevite i Cibone bit će manji broj utakmica, obzirom na tešku katastrofu koju su doživjeli od Gran Canarije u razigravanju za mjesto u Eurocupu.

Iako je Zagreb službeni domaćin, trener Mrava Denis Bajramović svjestan je da Cibona ima prednost domaćeg parketa: "Ipak su oni ovdje već godinama, i bilo bi glupo reći da igramo pred svojim navijačima. Što se same utakmice tiče, mislim da puno više toga može reći trenutna forma Cibone nego naši rezultati u NLB ligi", rekao je Bajramović koji će moći računati na ponajbolji centarski dvojac na ovim prostorima - Žorić i Kasun su spremni nakon oporavka od lakših ozljeda.

Pročitajte više