LIGE PETICE

Na korak su od ispadanja, a u ovome su bolji od Uniteda i Arsenala

Foto: Getty Images

NEMA dvojbe da je ova sezona Premierlige jedna od najneizvjesnijih u zadnjih nekoliko godina, kada je u pitanju borba za prvaka, zbog mrtve trke koju vode Manchester City i Liverpool, ali to nije jedino posebno ove sezone. 

Među silnim brojkama koje se vrte svake godine u ovo doba kada traje rekapitulacija sezone, može se naći zanimljivih podataka vezanih i uz druge klubove. 

Jedan od najzanimljivijih podataka koji se može uočiti kada detaljno pogledate rezultate klubova u Premiershipu ove sezone, otkriva da Cardiff, klub kojem prijeti ispadanje jer tri kola prije kraja prvenstva za mjestom koje osigurava ostanak zaostaje tri boda, ima više utakmica u kojima je ove sezone sačuvao svoju mrežu od velikana kao što su Arsenal i Manchester United. 

Listu klubova koji su najviše puta sačuvali svoju mrežu, naravno, predvode Liverpool (19) i Manchester City (18), a iza njih slijede Chelsea (14), Tottenham (13) i Everton (12) koji zatvara top pet. 

Najgori su Fulham (4), West Ham (5) i Huddersfield (5), što je posebno zanimljivo u kontekstu West Hama koji je uložio ozbiljan novac u zadnjih nekoliko godina kako bi pojačao momčad, a sada se nalazi u društvu momčadi koje ispadaju iz lige. Detaljne podatke vezane uz sve klubove možete pogledati OVDJE.

 

 

Pročitajte više