Na putu prema dole: Modrićev bivši suigrač ispao u drugu ligu šesti put u karijeri

Foto: Getty Images / Guliver Image

NORWICH CITY nakon samo godinu dana u Premiershipu vraća se u Championship, a sa zeleno-žutima u drugu ligu šesti put u svojoj karijeri vratit će se rekorder Sebastien Bassong.

Bivši suigrač Luke Modrića iz Tottenhama šesti put u karijeri ispao je u niži rang natjecanja. Njegov put prema dole započeo je već na početku karijere, u francuskom nogometu debitirao je u dresu Metza i uoči svog dolaska u Englesku dvaput je ispao s njim u drugu ligu.

Ispao je s čak tri različita engleska kluba


No njegova se tužna sudbina nije promijenila ni s druge strane kanala Le Manche, Bassong je 2008. stigao u Newcastle i pomogao mu da na koncu te sezone završi u Championshipu, no taj put uspio se spasiti i prešao u Tottenham kod Luke Modrića, Vedrana Ćorluke i Nike Kranjčara.



Karijeru u Tottenhamu dobro je započeo zabivši Liverpoolu na debiju, ali s vremenom je zbog loše forme i pojačanja izgubio mjesto u udarnoj momčadi i ubrzo je ponovno pronašao novi angažman.

U drugoj polovici sezone 2011-12. posuđen je Wolverhamptonu, ali nije mu uspio pomoći u očuvanju premierligaškog statusa i Bassong je četvrti put u karijeri ispao u nižu ligu.

Drugi put će u niži rang s Norwichem

Na koncu te sezone pridružio se svom nekadašnjem menadžeru iz Newcastlea Chrisu Hughtonu u Norwichu i iznenađujuće izborio 11. mjesto na koncu sezone, no već godinu kasnije peti put u karijeri spakirao je kopačke i preselio kat niže.

Bassong je ostao na Carrow Roadu i pomogao Norwichu da sa nakon samo godinu dana u Championshipu vrati u elitni rang engleskog nogometa, ali već na koncu ove sezone, morat će ponovno, šesti put u svojoj tužnoj karijeri, u nižu ligu.

Pročitajte više