Najbolji Europljanin ikad još jednom se upisao u NBA povijest

Foto Getty Images / Gulliver

DIRK NOWITZKI (41) samo dva tjedna nakon što je nastupom u 21. NBA sezoni srušio rekord Kobeja Bryanta i postao igrač s najviše sezona u jednom klubu u najjačoj ligi svijeta, zabilježio je još jedan povijesni doseg.

Zaigrao je u pobjedi Dallasa nad New Orleansom 121-119, kojoj je pridonio sa sedam koševa i tako postao tek šesti igrač u povijesti NBA-a s 900 pobjeda.

Nowitzki je ljetos operirao lijevi gležanj, a oporavak je trajao dulje od očekivanog. Nijemac je trebao biti spreman za početak trening-kampa, ali s obzirom na njegove godine i činjenicu da je u ekshibicijskim haklovima u rujnu dodatno pogoršao ozljedu, oporavak se oduljio.

Dirk Nowitzki je šesti najbolji strijelac u povijesti NBA lige. U karijeri je 13 puta izabran za All-Star utakmicu, jednom je osvojio MVP nagradu regularne sezone i MVP nagradu finala, kada je s Dallasom pobijedio Miami Heat 4:2 u seriji za svoj jedini naslov NBA prvaka. 

Nijedan europski košarkaš u povijesti nije ostvario ovakva postignuća niti je igrao na razini MVP igrača kao što je u svoje vrijeme radio veliki Dirk. 

Pročitajte više