Najbolji europski košarkaš ikada stigao na četiri poena od velikog postignuća

Foto: EPA-EFE

DALLAS MAVERICKSI svladali su Cleveland Cavalierse 121:116, a priča utakmice svakako je legendarni Dirk Nowitzki.

Najbolji europski košarkaš ikada zabio je 10 poena u četvrtoj četvrtini i tako stigao na samo četiri poena od šestog mjesta ljestvice strijelaca NBA lige. Tamo se nalazi veliki Wilt Chamberlain, a Dirk će ga sigurno prestići u sljedećoj utakmici u utorak kod kuće protiv Pelicansa.

Najbolji Europljanin svih vremena

Dirk Nowitzki je nakon jučerašnjih 14 koševa sada na 31.416 poena u svojoj NBA karijeri.13 puta je izabran za All-Star utakmicu, jednom je osvojio MVP nagradu regularne sezone i MVP nagradu finala, kada je s Dallasom pobijedio Miami Heat 4:2 u seriji za svoj jedini naslov NBA prvaka. Nijedan europski košarkaš u povijesti nije ostvario ovakva postignuća niti je igrao na razini MVP igrača kao što je u svoje vrijeme radio veliki Dirk. 

Sada je u četrdesetima te iako nije službeno najavio da mu je ovo posljednja sezona u karijeri, Nowitzki fizički sve manje može pratiti zahtjeve moderne košarke koja se bazira na brzini i tempu. 

Dallas neće u doigravanje ove sezone, tako da će šesto mjesto na ljestvici najboljih strijelaca biti lijepa utješna nagrada za velikog Nijemca.

Pročitajte više