Velika pobjeda Liverpoola: Očajni United se provukao sa samo dva primljena gola na Anfieldu

Foto: Guliver Image/Getty Images, Hina

U PRVOJ UTAKMICI osmine finala Europske lige Liverpool je s 2:0 slavio protiv Manchester Uniteda.
 
United mora biti zadovoljan sa samo dva primljena gola
 
Anfield ne pamti gostovanje lošijeg Uniteda, dodatno oslabljenog za kapetana Waynea Rooneya, Phila Jonesa, Ashleya Younga, Jessea Lingarda i Lukea Shawa. Pravo je čudo kako su gosti stadion napustili sa samo dva primljena gola.
 
Čudesni De Gea izluđivao domaće
 
A čuda je na golu radio David De Gea. Njegovi suigrači poklanjali su lopte i prilike suparnicima, a on je s pet velikih obrana spasio United debakla. Prvi gol primio je iz jedanaesterca kojeg je realizirao Daniel Sturridge, a drugi mu je zabio Roberto Firmino neometan iz peterca.
 


 
Van Gaalova lutanja: Fellaini kao kreativac, Rashford kao krilo, Carrick kao branič
 
Menadžer Uniteda Louis van Gaal od prve minute dao je prednost Marouaneu Fellainiju ispred Andera Herrere, a to mu je bila tek prva pogreška. Veznjaci Liverpoola pored Fellainija, koji je imao ulogu kreativca, i njegovog društva iz sredine terena izgledali su kao Barcelonini veznjaci, pa je Adam Lallana protiv nemoćnih suparnika izgledao kao Andres Iniesta iz najboljih dana.
 
Marcusa Rashforda, koji ga je spasio protiv Midtjyllanda i Arsenala, potrošio je na krilnoj poziciji gdje se mladi napadač nije snašao, pa je zamijenjen na poluvremenu. Zamijenio ga je Michael Carrick, a Van Gaal je tada promijenio i formaciju.
 
United je ulaskom Carricka zaigrao s trojicom središnjih braniča i izgledalo je da je Van Gaal konačno povukao pravi potez jer je United početkom drugog poluvremena konačno nešto i pokazao. Na njegovu žalost, Carrick nije pravi stoper, pa je lošom reakcijom poklonio drugi gol Liverpoolu i okončao period dobre igre svoje momčadi.
 
 
 
Domaći "sakrili loptu" gostima
 
Momčad Jurgena Kloppa dobila je bitku na sredini terena, uzela posjed lopte Unitedu (60-40) i, po običaju, odigrala sjajno u trenucima bez lopte. Kloppovi izabranici mogu tek žaliti za propuštenim prilikama budući da su mogli već u prvom susretu osigurati prolazak dalje.  "2:0 prije utakmice naravno da bih uzeo, 2:0 poslije ovakve utakmice ne bih", komentar je Kloppa koji dovoljno govori o dominaciji Liverpoola u najvećem engleskom derbiju.
 
Sjajni Lovren konačno osjetio kako je pobijediti United
 
"Uvijek je sjajno pobijediti United u bilo kojem natjecanju", poručio je uoči utakmice Dejan Lovren, iako do ove utakmice nije znao kakav je osjećaj slaviti protiv Uniteda. Čak je protiv tog suparnika odigrao jednu od najlošijih utakmica u dresu Liverpoola.
 
Ovaj put Lovren je bio sjajan, odigrao je bez pogreške, a dobio je gotovo sve duele s Fellainijem, na kojeg je dugim loptama igrao United, te odsječenim Anthonyjem Martialom.
 
Bilić može učiniti tjedan katastrofalnim za United
 
Europska liga i Liverpoolu i Unitedu je vjerojatno najveća prilika da sljedeće sezone nastupe u Ligi prvaka. Uoči uzvrata Liverpool ima veliku prednost, a priliku da tjedan učini katastrofalnim Unitedu u nedjelju u FA Kupu ima Bilićev West Ham, koji će protiv uzdrmanog suparnika imati sjajnu šansu za plasman među četiri najbolje momčadi.
 
Uzvratna utakmica između najvećih engleskih rivala i klubova koji zajedno imaju 16 europskih trofeja sljedećeg četvrtka igra se na Old Traffordu. 
 
 

Pročitajte više