HNL

Najveći talent Rijeke: Tri boda su tu, kao što smo i očekivali

Screenshot: Index

RIJEKA je slavila protiv Hajduka u derbiju 26. kola HNL-a s 2:0 nakon golova Antonija Čolaka i Alexandera Gorgona. Ovom pobjedom Rijeka je napravila veliki korak u borbi za 2. mjesto, koje vodi u Ligu prvaka, i prestigla Hajduka.

Jadranski derbi je ovoga puta imao dodatnu težinu. Bio je to okršaj za drugo mjesto, koje osigurava kvalifikacije za Ligu prvaka. Rijeka je bila bolja i posve zasluženo je stigla do tri boda, a Hajduk može biti sretan da nije i teže stradao.

Ispod možete pogledati izjavu Ivana Lepinjice, najvećeg talenta u riječkoj svlačionici. 

"Tri boda su tu, kao što smo i očekivali. Bili smo dobri na terenu, tražili smo gol kao ekipa", rekao je Lepinjica nakon utakmice. 

Što vam je Rožman rekao nakon utakmice? 

"Sve čestitke, pohvalio nas je i to je to", rekao je Lepinjica. 

Ovo je sezona potvrde riječke mladosti? 

"Naravno, mi dajemo sve od sebe, priče o transferima nisu ostavile trag na meni. Fokusiran sam samo na Rijeku i idemo dalje", rekao je Lepinjica. 

Treneri podijeljenog mišljenja

Igor Tudor i Simon Rožman nakon utakmice su pred kamerama Arena Sporta komentirali ono što se događalo na terenu. 

"Slažem se da smo bili neprepoznatljivi. Dok sam ja trener ovo je jedina utakmica na kojoj nismo bili pravi. Nismo se mentalno uspjeli oporaviti od derbija. Čestitam Rijeci na dobroj utakmici", rekao je Tudor za Arenu Sport nakon utakmice pa dodao:

"Mi nismo bili pravi za ono što mi igramo, izgubili smo protiv jedne odlične Rijeke. Ima još 30 bodova do kraja, moraju i oni još doći kod nas."

Tudor vjeruje u drugo mjesto

Nakon Tudora riječ je dobio Simon Rožman, trener Rijeke. 

"Odigrali smo odličnu utakmicu i zasluženo slavili. Bili smo dobri prema naprijed, Hajduku nismo dali blizu našem golu i vrlo dobro smo to odradili", rekao je Rožman pa dodao:

"Mislim da je ova utakmica jedna dobra reklama za hrvatski nogomet, sjajni smo bili. Sad se moramo malo proveseliti i onda opet moramo razmišljati o Istri kao sljedećem suparniku. Ne opterećujemo se s time koji smo na tablici, bitno je da pratimo ideju, a onda ćemo vidjeti koji ćemo biti."

"Ne brine me ništa, Hajduk će na kraju ovog prvenstva biti drugi", dodao je Tudor na kraju. 

Pročitajte više