Nastavak cirkusa u rukometnom LP-u. EHF donio bizarnu odluku za neodigranu utakmicu

Foto: Epa

PANDEMIJA koronavirusa okrenula je svijet naglavačke, a ni sport nije ostao pošteđen. Brojne manifestacije su odgođene, neke su i otkazane, a ono što se igra odrađuje se u čudnim okolnostima.

Rukometni EHF prednjači u neobičnim odlukama, pa je tako nedavno odlučeno da će svi klubovi koji su nastupali ove sezone u Ligi prvaka nastaviti natjecanje u nokaut-fazi bez obzira na broj osvojenih bodova. Tako će hrvatski prvak PPD Zagreb nastaviti europski put premda je u grupnoj fazi izgubio sve utakmice.

No, to nije kraj bizarnim odlukama EHF-a. Veszprem i Nantes svoj susret nisu odigrali jer je jedan od sudaca utakmice bio pozitivan na koronavirus.

EHF je za taj odgođeni meč donio neobičnu odluku. Naime, objema ekipama je dodijeljen po bod kao da je utakmica završena remijem.

No,  u drugom odgođenom dvoboju između Aalborga i Celja EHF je odlučio dati pobjedu Slovencima zbog nekoliko pozitivnih slučajeva u danskoj momčadi.

U osmini finala igrat će: Flensburg - Zagreb, PSG - Celje, Vive Kielce - Nantes, Meshkov Brest - Motor, Porto - Aalborg, Szeged - Kiela, Vardar - Veszprem i Elverum - Barcelona.

Susreti će se igrati između 31. ožujka i 8. travnja.
 

Pročitajte više