TRANSFERI

Navijači Birminghama oduševljeni Halilovićem: Ovaj čovjek veći je od našeg kluba

Foto: Instagram / Birmingham City

ALEN HALILOVIĆ jučer je potpisao za deveti klub u karijeri. Igrač kojeg su nekad nazivali hrvatskim Messijem i nogometnim vagabundom do kraja sezone bit će igrač Birmingham Cityja.

Tako Halilović s 24 godine odlazi već u četvrtu od pet zemalja "liga petice", ali ne u Premiership, nego razred ispod.

Birmingham se nakon 12 kola nalazi na 17. mjestu Championshipa s 14 bodova, šest iznad zone ispadanja, a osam ispod play-offa za Premier ligu.

O Halilovićevu transferu pisala je i Marca. "Njegova nogometna kvaliteta daleko je iznad razine Birminghama, ali upitno je hoće li ikada ostvariti svoj puni nogometni potencijal", piše španjolski dnevnik.

U takvom su ozračju i komentari navijača na angažman bivšeg kapetana hrvatske U-21 reprezentacije. Puno je optimizma, ali i skepse. Jedan od fanova primijetio je da Halilović ima 1,1 milijun pratitelja na Instagramu, a kako ih cijeli njegov novi klub ima samo 130.000, duhovito je zaključio: "Ovaj čovjek veći je od našeg kluba".

Halilovića je u Birminghamu dočekao još jedan Hrvat Ivan Šunjić, koji je na ljeto 2019. stigao iz Dinama za osam milijuna eura.

Halilović je nakon Dinama bio član Barcelone, HSV-a i Milana te igrao na posudbama u Sporting Gijonu, Las Palmasu, Standardu i Heerenveenu. Prošlog je mjeseca raskinuo s Milanom i postao slobodan igrač, a s Birminghamom je potpisao do kraja sezone.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više