VIDEO Ne ide ni bez Bjelice. Union upisao novi poraz iako je vodio do 87. minute

Foto: Profimedia

ODIGRANE su četiri utakmice subotnjeg programa njemačke Bundeslige. U prvoj utakmici nakon odlaska Nenada Bjelice s klupe, Union Berlin je u gostima upisao novi poraz i to od direktnog suparnika za ostanak. Koln je bio uspješniji 3:2, a gosti su vodili sve do 87. minute utakmice. Hrvatski reprezentativac Josip Juranović je u igru ušao u 72. minuti i zaradio žuti karton.

Utakmica je krenula kao iz snova za Union jer je Robin Knoche zabio za vodstvo u 15. minuti, a Kevin Volland četiri minute kasnije realizirao kazneni udarac za 0:2. Do kraja poluvremena je Koln uspio smanjiti na 1:2 preko Floriana Kainza koji je u 45. minuti zabio iz kaznenog udarca. Ovaj rezultat je stajao sve do 87. minute kada Steffen Tigges zabija za 2:2. Koln bi ispao već danas i u slučaju remija, ali onda se u 93. minuti ukazao 19-godišnji Damion Downs za potpuni preokret i 3:2 pobjedu domaćina.

Koeln je predzadnji s 27 bodova, dva manje od Mainza koji navečer dočekuje Borussiju Dortmund, dok Union ima 30 bodova. U posljednjem kolu Köln će ugostiti Heidenheim, dok će Union Berlin dočekati Freiburg.

Tri remija s identičnim rezultatom

RB Leipzig i Werder Bremen odigrali su 1:1. Werder je poveo autogolom Nikolasa Sewalda u 36. minuti, a Slovenc Benjamin Šeško izjednačio je golom u 61. minuti. Leipzig je četvrti sa 64 boda, a Werder na 11. mjestu ima 39 bodova.

Isti rezultat viđen je u duelu Borussije Mönchengladbach i Eintrachta. Borussia je povela golom Robina Hucka u devetoj minuti, a gosti su izjednačili golom Dina Ebimbe u 35. minuti. Freiburg i Heidenheim su u Freiburgu također remizirali 1:1. Domaćini su poveli u 29. minuti utakmice, a strijelac je bio Ritsu Doan. Konačnih 1:1 postavio je Kevin Sessa u 38. minuti utakmice.

SAŽETKE UTAKMICA MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

 

Pročitajte više