Nepopustljivi LA Galaxy: Beckham se u ponedjeljak mora pojaviti u Los Angelesu

TRENER LA Galaxyja Bruce Arena tvrdi da su medijski izvještaji o dogovoru ostanka Davida Beckhama u Milanu i nakon roka predviđenog za posudbu engleskog reprezentativca plod Milanove manipulacije.

"Gledajući što se sve događalo u zadnja dva mjeseca, mogli biste otvoriti psihijatrijsku bolnicu! Nitko iz našeg kluba nije potvrdio Beckhamov odlazak. Bili smo konzistentni u tom slučaju od početka. Mi imamo igrače na posudbi i očekujemo njihov povratak 9. ožujka", kaže Arena.

Iako Arena sugerira da je Milan po pitanju Beckhama predstavljao javnosti manipulacije, divi se snazi momčadi sa San Sira. Na pitanje koja momčad ima jaču momčad, Milan ili LA Galaxy, šaljivo odgovara:

"Kada to ne bi bio Milan, to bi značilo da taj klub ima jednu od najglupljih organizacija u svijetu nogometa, s obzirom na novce koje troše na svoje igrače. Milan ima najboljeg nogometaša svijeta 2007. godine, Kaku, imaju i najboljeg igrača svijeta iz ranijih vremena, Ronaldinha. Tamo igra jedan od najboljih obrambenih igrača na svijetu u povijesti nogometa, Paolo Maldini. Članovi tog kluba su i Seedorf, Gattuso, Pirlo. Milan je jedan od najvećih klubova na svijetu".

Beckham se i dalje nada ostanku u Milanu   

Iz dana u dan pojavljuju se nove informacije, čas da bi Beckham mogao ostati u Milanu, čas da bi se ipak trebao vratiti u svoj klub Los Angeles Galaxy. Kako će se situacija rasplesti zasad se još uvijek ne zna, ali sam Beckham je ponovo jasno ponovio svoje želje.

"Proveo sam dva i pol mjeseca u jednom od najvećih klubova na svijetu, gdje sam igrao s nekima od najboljih svjetskih nogometaša i trenirao pod jednim od najboljih svjetskih trenera. To je nevjerojatno iskustvo. Već sam ranije izrazio svoju želju za ostankom u Milanu. Pregovori su još uvijek u tijeku i nadam se da će sve biti riješeno u narednih nekoliko dana i da ću nastaviti igrati za Milan", rekao je Beckham, koji je 2007. godine potpisao petogodišnji ugovor s Galaxyjem.

Odigrao je 11 utakmica za momčad sa San Sira, od kojih devet u Seriji A, uvijek u prvih 11 i zabio je dva gola.

Glavni razlog mimoilaženja američkog i talijanskog kluba oko Beckhama je visina odštete. Naime, Milan je navodno ponudio između tri i pet milijuna dolara, dok iz Galaxyja traže barem deset milijuna.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više