MMA

Ngannou: Stipe drži čitavu diviziju zarobljenom. Ne znam za što se borim

Foto: Getty Images/Gulilver Image

FRANCIS Ngannou, UFC-ov teškaš i trenutno prvi izazivač, još jednom je napravio pritisak prema UFC-u i Stipi Miočiću da ugovore novu borbu za titulu.

Podsjetimo, Ngannou se posljednji put borio u svibnju. Tada je potvrđeno da je prvi izazivač, ali još uvijek nema naznake kada bi se revanš između njega i Miočića trebao dogoditi. Prve procjene su bile da će to biti u ožujku, ali je Ngannou sve nestrpljiviji.

"Frustriran sam, a ne mogu ništa napraviti. Čekao sam da završi trilogija između Stipe i Cormiera i očekivao sam borbu u prosincu. Zato sam se i vratio iz Kameruna. Ali ne znam na čemu sam. Nitko ništa ne govori i ne znam kako stvari stoje. Problem je što Miočić drži čitavu diviziju zarobljenom. Nitko se osim njega i Cormiera nije borio za titulu pune dvije i pol godine. Nijedan izazivač nije dobio priliku za naslov, a upravo zato izazivači postoje. Trebali su mi dati titulu privremenog prvaka nakon zadnje borbe", rekao je u intervjuu za MMA Fighting.

"Miočić nije kriv, tu je UFC da donese odluku. Ali Stipe ne može birati što će se iduće dogoditi. Jasno mi je da ima svoj plan, ali imaju ga i ostali. Mi ne znamo ni za što se borimo jer šansu ne dobivamo. Ja se, zapravo, i ne borim. Teško je naći motivaciju i trenirati u takvim uvjetima. Nadam se da će se situacija što prije riješiti", zaključio je.

Ngannou u profesionalnoj karijeri ima 15 pobjeda i tri poraza. Trenutno se nalazi u nizu od četiri pobjede, a sve je ostvario prekidom u prvoj rundi.

Pročitajte više