Sport1: Događa li se u Bayernu nezamislivo?

Foto: EPA

BAYERNU je ovo prva sezona nakon 12 godina, odnosno nakon 2011./2012., u kojoj nije osvojio nijedan trofej. U Bundesligi se nalazi na drugome mjestu iza novog prvaka Bayera iz Leverkusena, koji je prekinuo 11 godina dugu dominaciju minhenskog kluba u njemačkom prvenstvu. U šesnaestini finala njemačkog kupa šokantno je ispao od trećeligaša Saarbrückena, dok ga je u polufinalu Lige prvaka izbacio Real Madrid.

Trener Thomas Tuchel trebao bi do kraja sezone voditi momčad, a zatim otići iako mu ugovor vrijedi do ljeta 2025. godine. Bavarci su, stoga, mjesecima u potrazi za novim stručnjakom, ali dosad nisu ostvarili uspjeh. Odbili su ih trener Bayera Xabi Alonso, izbornik Njemačke Julian Nagelsmann i izbornik Austrije Ralf Rangnick.

Spominjala su se u međuvremenu i druga imena, a sada Bild i Sport1 pišu da je moguć čak i ostanak Tuchela. Sport1 je tekst naslovio s "Hoće li se dogoditi nezamislivo?" i u njemu naveo da je nadzorni odbor Bayerna u ponedjeljak raspravljao o Tuchelu.

"Događa li se nezamislivo? Nastavak suradnje Tuchela i Bayerna više nije apsurdna teorija"

Sport1 podsjeća da je i Tuchel prije mjesec dana poručio kako je "sve moguće", a u prilog njegovu ostanku idu odbijenice koje stižu vodstvu minhenskog kluba. Pokušali su dovesti njemačkog stručnjaka Olivera Glasnera koji vodi Crystal Palace, ali je vlasnik engleskog kluba navodno jasno odgovorio da ga ne želi pustiti i pritom zatražio suludu odštetu od 100 milijuna eura.

Spominjao se i povratak Hansija Flicka, koji je u međuvremenu bio izbornik Njemačke, ali Sport1 tvrdi da njegov ponovni angažman zapravo ni u jednom trenutnu nije bio vjerojatan. U konačnici, Sport1 se vraća na Tuchela i ističe da ga igrači žele i dalje gledati u svlačionici.

Bild i Sky Sports tvrde da su igrači, prvenstveno kapetan i klupska legenda Manuel Neuer, čak započeli nagovarati nadležne da zadrže Tuchela. "Događa li se nezamislivo? Nastavak suradnje Tuchela i Bayerna više nije apsurdna teorija", zaključuje Sport1.

Tuchel je kao trener osvojio 11 trofeja

Tuchel je 50-godišnji njemački trener koji je vodio prve ekipe Mainza, Borussije Dortmund, PSG-a, Chelseaja i Bayerna. Osvojio je 11 trofeja, od kojih se ističe Liga prvaka s Chelseajem iz 2021., nakon čega je proglašen najboljim trenerom na svijetu.

Pročitajte više