Nijemci o transferu Hrvata: Jedva da je ostao itko od heroja

Foto: Profimedia

AUGSBURG je otkupio Kristijana Jakića (27) od Eintracht Frankfurta. Hrvatski veznjak u siječnju je došao na posudbu u Augsburg i u proljetnom dijelu upisao 14 nastupa uz dva pogotka i asistenciju. Njemački prvoligaš mu je sada odlučio dati četverogodišnji ugovor, što znači da je nakon tri sezone napustio Eintracht.

Jakić je na početku karijere nastupao za Split, Lokomotivu, Istru i Dinamo. Prema podacima Transfermarkta, Eintracht ga je 2021. doveo na posudbu iz Dinama, a nagodinu ga otkupio za 3.5 milijuna eura. U dresu Eintrachta upisao je 82 nastupa, dva pogotka i dvije asistencije, a vrhunac je bilo osvajanje Europa lige 2022. godine, kada je bio važan član momčadi.

Njemački novinar zove Jakića herojem

Christopher Michel, novinar Fussball Newsa, napisao je tekst o Jakiću, odnosno o Eintrachtovu osvajanju Europa lige, u čijem je finalu prije dvije sezone nakon raspucavanja pobijedio Glasgow Rangers.

"Eintracht je Jakića prepustio Augsburgu. Jedva da je ostao itko od heroja Europa lige 2022." započeo je Michel te istaknuo kako je Jakić u produžecima, nakon što je regularni dio završio 1:1, spasio Eintracht tako što je u posljednji trenutak spriječio pogodak škotskog velikana.

Njemački novinar nazvao je Jakića "herojem Europa lige" pa istaknuo: "Jakić je bio vrlo važan kao svenamjensko oružje, posebno u prvoj polovici godine pod bivšim trenerom Oliverom Glasnerom. Ali s promjenom trenera i dolaskom Dine Toppmöllera borac koji je bio toliko popularan među navijačima sve je više padao u hijerarhiji. Zimus je otišao na posudbu, a sad je uslijedio konačan odlazak."

"Jakić je odigrao veliku ulogu u našim uspjesima"

Sportski direktor Eintrachta Markus Krösche za službenu stranicu kluba govorio je o Jakiću. "Odigrao je veliku ulogu u našim uspjesima, osobito u osvajanju Europa lige 2022." rekao je Krösche.

Michel za Fussball News o Kröscheovoj izjavi piše: "Ovo je rečenica koja izaziva tugu među navijačima jer je svakim danom sve manje heroja Europa lige." Istaknuo je kako su od osvajača EL-a ostala samo petorica: Kevin Trapp, Jens Grahl, Tuta, Ansgar Knauff i Timothy Chandler.

Pročitajte više