Nijemci računaju na sporost hrvatske obrane

NEMA sumnje kako je Ballack najveća zvijezda u momčadi Elfa, kako se od njega najviše očekuje i kako je igrač koji bi i u današnjoj utakmici mogao donijeti pobjedu svojoj ekipi. Chelseajev veznjak u velikoj je formi koja je u uzlaznoj putanji pa ne čudi što Nijemci danas od njega puno očekuju.

Nijemci najavljuju gadnu osvetu za 98.

Velika odgovornost Ballacka na današnjoj utakmici

"Imam veliku odgovornost za stabilnost u momčadi. Uz Fringsa, ja sam najvažniji igrač momčadi, a to sam pokazao i protiv Poljske."

Izbornik Njemačke uzda se u sposobnosti svojeg veznjaka od kojeg očekuje i pokoji pogodak. Smatra kako bi Ballack na utakmici protiv Hrvatske trebao više pucati izvan šesnaesterca, jer Pletikosa nije klasa vratara koji bi moga ukrotiti snažne i precizne udarce njemačkog veznjaka.

"Odlično je odigrao protiv Poljske u napadu i obrani, bio je ključan igrač naše momčadi. Ulazio je u njihovih šesnaest, nudio se nakon kornera i ubačaja iz igre, pucao", rekao je izbornik Loew za svog veznjaka te prepustio njemu riječ:

"Hrvati imaju velike ambicije i visoke ciljeve za ulazak u četvrtfinale. Opasni su i moramo se paziti, pogotovo Luke Modrića koji jednim potezom može riješiti utakmicu", rekao je za N24 Michael Ballack. 

Spora i stara obrana

Po običaju, Nijemci, kao prije njih Austrijanci, napominju kako Hrvatska ima sporu i staru obranu, i kako upravo tu činjenicu valja iskoristiti.

Brzim križanjima napadača, pridodavanjem Podolskog iz veznog reda u napad i uvježbavanjem Gomeza i Klosea da paze na zaleđa, Nijemci misle ubojitim napadima u ranoj fazi utakmice doći u vodstvo.  To je osnovni plan njemačkog izbornika, a hoće li mu to poći za rukom tek nam je vidjeti.


R.J.
Foto: AFP

Pročitajte više