Nijemci su nagađali da bi Tuchel mogao ostati u Bayernu. Evo što on kaže o tome

Foto: EPA

NJEMAČKI nogometni stručnjak Thomas Tuchel (50) potvrdio je kako će u subotu protiv Hoffenheima posljednji put voditi Bayern prekinuvši tako medijska nagađanja o mogućem ostanku na klupi bavarskog velikana. "Ovo je moja posljednja konferencija za novinare u Sabener Strasse (sjedište Bayerna). Ostajemo pri dogovoru postignutom u veljači. Bilo je dodatnih razgovora posljednjih tjedana, ali nismo pronašli dogovor", poručio je Tuchel.

Bayern tako nastavlja potragu za trenerom, nakon što je krajem veljače, nakon niza negativnih rezultata, najavio raskid s Tuchelom, godinu dana prije isteka ugovora. Tuchel je redove njemačkog velikana preuzeo u ožujku 2003. godine nakon razlaza kluba s Julianom Nagelsmannom. U prvoj sezoni osvojio je naslov njemačkog prvaka, no ove sezone je Bayern ostao bez trofeja.

Novi prvak je Bayer Leverkusen, kojeg očekuje i finale njemačkog Kupa 25. svibnja protiv Kaiserslauterna, te finale Europske lige 22. svibnja protiv Atalante. Bayern je u nacionalnom Kupu šokantno ispao u 2. kolu od trećeligaša Saarbruckena, dok je u Ligi prvaka ispao u polufinalu od Real Madrida. Tuchel je tijekom karijere vodio i Chelsea, PSG, Borussiju Dortmund i Mainz.

Pročitajte više