Njegov dolazak u Dinamo bio je senzacija. Sad je postao počasni kapetan Bayera

Foto: Profimedia

BAYER i drugoligaš Kaiserslautern u subotu od 20 sati igraju finale njemačkog kupa. Sastav iz Leverkusena, koji je ove sezone osvojio Bundesligu te izgubio u finalu Europa lige od Atalante, uoči borbe za drugu titulu imenovao je novog počasnog kapetana, a riječ je o Jensu Nowotnyju (50).

Prema podacima Transfermarkta, Nowotny je kao centralni branič nastupao za prvu momčad Karlsruhera od 1992. do 1996. godine, a potom je potpisao za Bayer. U Leverkusenu se zadržao deset godina, odigrao je 295 službenih utakmica i bio kapetan, a onda je 2006. senzacionalno stigao u Dinamo. Međutim dolazak u zagrebački klub nije se pokazao osobito uspješnim jer je odigrao svega 11 utakmica te se umirovio u siječnju 2007. 

"Osobito mi je drago što se ova čast podudara s najvećim klupskim uspjehom, a to je osvajanje njemačkog prvenstva 2024. godine"

"Ponosan sam. U Bayeru sam proveo najuspješnije profesionalno razdoblje. Klub smo doveli u vrh njemačkog nogometa i stavili ga na europsku kartu. Osobito mi je drago što se ova čast podudara s najvećim klupskim uspjehom, a to je osvajanje njemačkog prvenstva 2024. godine", rekao je Nowotny, prenosi Bild.

Nakon Rüdigera Vollborna, Bernda Schneidera, Ulfa Kirstena, Carstena Ramelowa, Simona Rolfesa, Stefana Kießlinga i Larsa Bendera, Nowotny je postao osmi počasni kapetan Leverkusena, dok je osam godina bio pravi kapetan seniorskog sastava.

Nowotny je sakupio i 48 nastupa te jedan pogodak za reprezentaciju Njemačke, a igrao je na europskim prvenstvima 2000. i 2004. te na Svjetskom prvenstvu 2006. godine.

Pročitajte više