NOGOMET - MARKOVIĆ I DALJE PREDSJEDNIK HNS-A

Izborna skupština Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) protekla je bez velikih iznenađenja. Dosadašnjem predsjedniku HNSa Vlatku Markoviću produžen je mandat na još četiri godine.

Novi stari predsjednik nije imao protukandidata za mjesto prvog čovjeka hrvatskog nogometa. Jedina dvojba uoči današnje sjednice bio je sastav novog Izvršnog odbora. Kao mandatar nove nogometne vlade Marković je postojećem IO-u pridodao tri nova lica. Umjesto tragično preminulog Anđelka Herjavca, Velimira Zajeca koji više ne živi u Zagrebu, te Mladena Ivančića koji je podnio ostavku, izabrani su Zdravko Mamić, Igor Štimac, te Davor Daraboš. Marković je izabrao i dvojicu dopredsjednika HNS-a, to su Nevenko Herjavec, te Vlado Zec.

Prije Izborne skupštine koja je trajala sat i pol, u zagrebačkom hotelu Sheraton obilježen je i 90-ti rođendan HNS-a. Svečarski dio protekao je u prisjećanju na povijest našeg nogometa. U prigodnom filmu (u trajanju od 40 minuta) vidjeli smo poteze naši nogometnih majstora, te dio francuske priče i bronce osvojene na Coupe du Mondeu. Na toj svečanoj sjednici bile su dodijeljene brojne nagrade i priznaja.

Pročitajte više