ZOI 2022

Norveškoj biatlonki nakon kolapsa nije dopušteno sudjelovati na ZOI-ju

Foto: EPA

NORVEŠKA biatlonka Ingrid Landmark Tandrevold (25) neće više nastupati na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu nakon što je u nedjeljnoj dohvatnoj utrci doživjela potpuni kolaps u posljednjem kilometru i odmah po ulasku u cilj trebala liječničku pomoć.

Za natjecateljicu, koja je u prošlosti već imala problema sa srcem, to znači da neće imati priliku pomoći svojim kolegicama iz reprezentacije u srijedu, kada je u Zhangjiakouu na rasporedu utrka ženskih štafeta, u kojoj su Norvežanke glavne favoritkinje za zlato.

"Odlazim u Norvešku jer mi daljnji nastup na ovim Igrama nije dopušten", izjavila je Tandrevold na konferenciji za medije u ponedjeljak. "Željela sam nastupiti. Nema toga što želim više od nastupa u štafeti s mojim kolegicama iz najbolje reprezentacije, ali zdravlje je važnije.

Još nije osvojila olimpijsku medalju

Ovo je teška odluka, ali još uvijek mi je samo 25 i nadam se da je preda mnom još mnogo godina u ovom sportu", rekla je Tandrevold koja još nema olimpijsku medalju, ali je bila dijelom norveške štafete koja je osvojila uzastopne naslove svjetskih prvakinja u posljednje tri godine.

U srijedu će je zamijeniti Karoline Knotten koja će se pridružiti Marte Olsbu Roeiseland, Tiril Eckhoff i Idi Lien. "Sad se dobro osjećam. Mislim da sam išla preko granice u teškoj utrci i na velikoj nadmorskoj visini, a s obzirom na to da sam imala problema sa srcem u karijeri, moramo biti oprezni i napraviti dodatne pretrage", zaključila je 25-godišnja Norvežanka.

Liječnik norveške reprezentacije Lars Kolsrud pojasnio je situaciju. "Odluka liječnika je da Ingrid ne smije više nastupiti. Želimo je dovesti kući, odvesti na pregled i vidjeti što možemo napraviti kako se ovako nešto više ne bi ponovilo."

Pročitajte više