"Novi Klose": Hrvatskim kadetima prijeti najbolji strijelac Svjetskog prvenstva kojeg želi pola Europe

Foto: Guliver Image/Getty Images

HRVATSKA U17 reprezentacija protiv Njemačke lovi plasman među osam najboljih na Svjetskom prvenstvu u Čileu. 
 
I dok su Njemačkoj, koja je u svojoj skupini završila iza Meksika, najveća prijetnja Nikola Moro i Josip Brekalo, Hrvatskoj prijeti Johannes Eggestein.
 
Njemačka u "hladnokrvnom strijelcu" vidi nasljednika Klosea
 
Napadač Werdera, u kojem Nijemci vide nasljednika Miroslava Klosea, u tri utakmice zabio je četiri gola, te je uz Nigerijca Victora Osimhena najbolji strijelac natjecanja.
 
"Moje prednosti su svestranost i realizacija. Volim se i vratiti po loptu, pa onda završiti akciju ili proigrati suigrača", kaže 17-godišnjak koji je u Čileu dva gola zabio lijevom nogom, a po jedan desnom nogom i glavom.
 
"Prije svega fokusiran sam na momčad. Tek onda me zanimaju moji golovi. Dajem sve od sebe, a ako momčad odigra dobro, zabit ću više golova", smatra Eggestein, kojeg kapetan njemačkih kadeta Felix Passlack naziva hladnokrvnim strijelcem.
 
Otac Karl igrao u drugoj ligi, brat Max drugi najmlađi u povijesti Werdera
 
Johannes dolazi iz nogometne obitelji - njegov otac Karl igrao je u drugoj njemačkoj ligi, dok je stariji brat Maximilian drugi najmlađi igrač u povijesti Werdera za koji je debitirao u studenom prošle godine.
 
Zanimanje za napadača Werdera pokazuju bundesligaški klubovi, ali i mnogi europski. Ugovor s klubom iz Bremena mu istječe sljedećeg ljeta... "Učinit ćemo sve da ga zadržimo ali bit će teško jer ga žele mnogi", priznali su u Werderu.
 
"Ništa me ne zanima, osim ovog Svjetskog prvenstva", odgovara na pitanje o novom klubu Eggestein,  koji je za juniore Werdera zabio dvanaest golova na osam utakmica ove sezone. 
 
"Naučit ćemo dosta iz poraza od Meksika"
 
Razočaran je porazom od Meksika kojim je Njemačka pala na drugo mjesto skupine i u osmini finala otišla na Hrvatsku.
 

 
"Željeli smo osvojiti skupinu, tako da smo razočarani. Učit ćemo iz grešaka protiv Meksika!"
 
Utakmica Hrvatska - Njemačka igra se u četvrtak od 21 sat.
 

Pročitajte više