NBA

Novi Kralj James: Harden pregazio LeBrona partijom života i ovom čudesnom tricom

Screenshot: Youtube

DETRONIZACIJU Kralja Jamesa izveo je njegov imenjak u Houstonu, gdje su domaći Rocketsi pobijedili LA Lakerse 126:111.

James Harden pri tome je odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri. Za 35 minuta postigao je 50 poena. Iz igre je gađao 14/26 (trice 4/12), a u slobodnim bacanjima bio je gotovo nepogrešiv (18/19). 

Triple-double zaokružio je s 10 skokova i 11 asistencija. Dodao je i dvije ukradene lopte.

U odnosu na ovakav učinak, LeBronov se doima sirotinjski, iako uopće nije takav. Za 36 minuta ubacio je 29 poena, uz odličan šut iz igre 12/18, a za tricu 3/6. Imao je još pet skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte. 

Ali na parketu Houstona na ovom meču bio je samo jedan vladar i to je spektakularno dokazao u izravnom dvoboju s Najboljim. 

Tri minute i 15 sekundi prije kraja utakmice, pri vodstvu Rocketsa 115:106, domaćin je imao napad, a Lakersi su stisnuli kao bi dobili priliku za povratak u meč i neizvjesnu završnicu.

Ali Harden se na pola puta između crte za tricu i centra vinuo visoko i preko ispružene LeBronove ruke ispalio i pogodio dalekometni projektil za potvrdu pobjede.

Osim ove epske trice na kraju meča, Harden je na početku izveo ništa manje impresivno "in your face" zakucavanje preko JaValea McGeeja, što je NBA liga proglasila potezom večeri. 

Pročitajte više