Novi udarac za Brekala zbog UEFA-inih pravila

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

JOSIP BREKALO (25) ove je zime iz Fiorentine posuđen Hajduku. Povremeni hrvatski reprezentativac nadao se da će u splitskom klubu uhvatiti formu koja će ga odvesti na Europsko prvenstvo u Njemačkoj, no to se nije dogodilo. Hajduk je odigrao vrlo slabo proljeće i završio treći, a Brekalo je u 13 nastupa u SuperSport HNL-u postigao jedan gol te upisao sedam asistencija.

Brekalo je igrao u Konferencijskoj ligi za Fiorentinu

Hajduk je Brekalovu posudbu do kraja sezone platio 100 tisuća eura, a izvjesno je kako će se ofenzivac ovoga ljeta vratiti u Fiorentinu. U međuvremenu, talijanski klub 29. svibnja igra finale Konferencijske lige protiv Olympiakosa. Brekalo je u jesenskom dijelu sezone upisao pet nastupa u tom natjecanju bez konkretnog učinka.

Ostaje bez medalje

Brekalo bi tu mogao dobiti i novi udarac. Naime, UEFA-in pravilnik sugerira kako pobjednik natjecanja dobiva 40 zlatnih medalja, a gubitnik 40 srebrnih. Brekalo će ostati bez medalje čak i ako Fiorentina osvoji trofej jer neće biti u zapisniku finala. Prošle sezone je finale Konferencijske lige gledao s klupe (pri porazu od West Hama), a propustit će i ovosezonsko. 

Pročitajte više