LUDNICA U VINKOVCIMA Pjeva cijeli grad, Cibalia ostala prvoligaš

Foto: Hina, Index

POZNAT je sastav 1. HNL za sljedeću sezonu. Cibalia je obranila prvoligaški status u dvije utakmice doigravanja protiv NK Gorice. Nakon pobjede 2:0 u Zaprešiću, Cibalia je na svom terenu slavila s 3:1, a Vinkovčani su još tri puta pogađali stativu.

Cibalia je povela golom Baše (29), na 1:1 poravnao je Pejić (40), ali u drugom poluvremenu su domaći potvrdili ostanak u ligi golovima Glavice (58) i Vitaića (89).


Cibalia je u kvalifikacije ušla kao devetoplasirana u Prvoj HNL, dok je Gorica osvojila drugo mjesto u drugom razredu hrvatskog nogometa.

Izravni plasman u Prvu HNL izborio je Rudeš kao prvak druge lige, dok je iz lige ispao Split kao posljednji u Prvoj HNL.

 

CIBALIA - NK GORICA  3:1   (prva utakmica 2:0)

Tijek susreta

KRAJ

88` GOOOOL! Frane Vitaić, koji je nešto ranije ušao s klupe, zabio je u prazan gol sa više od 30 metara za 3:1!

74` I JOŠ JEDNA STATIVA! Ovaj put je pogodio Glavica nakon dodavanja Pervana

73` još jedna velika šansa Cibalije! I druga stativa, drugi put je okvir gola pogodio Pervan!

58` GOOOOOL! CIBALIA OPET VODI! Nakon ubačaja u šesnaesterac s lijevog boka, Baša glavom spušta Glavici na 10 metara, a on puca u bliži kut za 2:1!

Poluvrijeme

40` GOOOL! GORICA JE ZABILA ZA 1:1! Još ima nade za goste. Marin Pejić je strijelac iz blizine nakon ubačaja Serdarušića s lijevog krila, ali za preokret im trebaju još barem dva pogotka.

38` velika prilika za domaće! Edi Baša je bio sam pred golmanom, ali je sa 12 metara pucao pored gola.

29` GOOOL! CIBALIA JE POVELA! Gorica je potegnula po desnoj strani, ali gube loptu uz aut liniju na više od 30 metara od gola. Cibalia je krenula u brzu kontru kroz sredinu, Glavia je gurnuo prema šesnaestercu, a Baša je završio akciju 1 na 1 s golmanom i udarcem sa 8 metara u bliži kut.


26` lijepa prilika Cibalije iz slobodnog udarca, Matija Mišić je pucao iskosa sa 20-ak metara, a lopta odlazi malo pored gola

15` velika šansa Cibalije! Pervan je pogodio stativu!

1` počela je utakmica

Cibalia: Šubarić - Zgrablić, Tomašević, Žderić, Čuljak, - Muženjak, Pervan,  M.Mišić - P.Mišić, Glavica, Baša

Gorica: Kahlina - Jančetić, SMoljo, Husinec, Žutić - Matoš, Krsnik - Pejić, Serdarušić, Tatar - Sedlaček

Pročitajte više