"ODGOVARA NAM ULOGA AUTSAJDERA" Grčka legenda najavila veliki dvoboj na Maksimiru

Foto: Getty Images / Guliver Image

SVI s nestrpljenjem iščekuju večerašnji dvoboj (20:45 sati) Hrvatske i Grčke na Maksimiru u dokvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Legende grčkog nogometa složne su kako je momčad Zlatka Dalića kvalitetnija od ekipe Michaela Skibbea, ali vjeruju da njihova reprezentacija može do Rusije. 

"Nisam želio Hrvatsku i Italiju. Lako je sada pričati, ali stvari će se odlučivati na terenu. Nedostaje nam nekoliko bitnih igrača. Situacija nije bajna, ali moramo se boriti. Zalaganje na terenu može biti presudno i mi ćemo sigurno puno po tom pitanju napraviti i, ako ćemo imati sreće, ostvarit ćemo dobar rezultat", za Gazzettu.gr naglašava Theodoros Zagorakis, službeno najbolji igrač Eura 2004. u Portugalu, gdje je kao kapetan s Grčkom postao prvak Europe i napravio jedno od najvećih sportskih iznenađenja u povijesti. 
 

Embed from Getty Images

Zagorakis, koji je igrao 1997. u porazu od Hrvatske (0:1) u kvalifikacijama za SP, smatra kako su Luka Modrić i društvo favoriti, ali u tome vidi prednost Grčke...
 
"Dobro je da je Hrvatska favorit. U prošlosti se pokazalo da nam odgovara uloga autsajdera. Igrači znaju koliko je važna utakmica. Ove utakmice nose određenu napetost. Po meni nije dobro da prvu igramo u gostima, ali puno sam puta rekao da je velika razlika ako odigramo 1:1 ili 0:0. Ako bude neriješeno, bolje je da bude golova."
 
Unatoč problemima s ozljedama i činjenice da, kako kažu, igraju protiv kvalitetnijeg protivnika, optimizma ne nedostaje u Grčkoj. To je potvrdio i Kostas Katsouranis.
 
"Koliko će biti teško nama, toliko će biti i njima. Ovo je baraž i pobjednika odlučuju detalji. Bit će stvarno teško, ali imamo priliku izboriti kartu za Rusiju. Znam da će naši igrači dati sve do sebe. Ponosni smo na njih i ono što su napravili", zaključio je Katsouranis.

Embed from Getty Images

Pročitajte više