Odvjetnici tenisačice koja je "nestala bez traga": Vratit će se i sve objasniti

Foto: EPA

TALIJANSKA tenisačica Camila Giorgi (32) početkom svibnja naglo je okončala vrlo uspješnu tenisku karijeru. Gazzetta dello Sport pisala je da će se Giorgi u potpunosti okrenuti modelingu i biznisu s vlastitim brendom donjeg rublja, a isti medij je potom objavio da je "nestala bez traga", kao i njezina majka Claudia, otac Sergio i braća Amadeus i Leandro, i to zbog poreznog duga.

Gazzetta je slučaj opisala kao "misterij" i navela da se Giorgi možda nalazi u Argentini, zemlji njezina oca, iako posljednji tragovi pokazuju da je bila u američkom San Diegu. Talijanski novinari i WTA su je bezuspješno pokušali kontaktirati, a sada su se oglasili njezini odvjetnici Federico Marini i Cristian Carmelo Nicotra.

"Camila će se uskoro vratiti u Italiju. Odlazak iz prebivališta je privremen i dogodio se zbog razilaženja u stajalištima unutar obitelji te zbog želje za pauzom za razmišljanje kako bi odlučila što sa životom nakon prestanka profesionalne karijere. Ne želi bježati od istrage ili odgovornosti, dapače, uvijek je bila maksimalno transparentna i spremna na suradnju kada je to bilo potrebno", poručili su odvjetnici.

Ima 464 tisuće eura poreznog duga u Italiji?

Istaknuli su da umirovljenje nije povezano s navodnih 464 tisuće eura poreznog duga.

"Odlazak u mirovinu je odluka koja je donesena prije nekoliko mjeseci jer je Camila od korone razmišljala o postupnom usporavanju. Teško se nosila s natjecateljskim stresom. U svakom slučaju, Camila će se uskoro vratiti u Italiju i objasniti sve što je potrebno, također preko svojih odvjetnika, u nadležnim uredima", poručili su odvjetnici.

Giorgi se nedavno oglasila na Instagramu: "Za više vijesti pratite moj Instagram. Sve što izlazi u javnost je laž, toliko je netočnih informacija o mojim planovima. Veselim se što ću s vama podijeliti informacije o onome što slijedi. Prava je sreća s vama dijeliti život. Nastavimo zajedno ovo putovanje."

Od turnira je zaradila šest milijuna eura

Giorgi je imala vrlo uspješnu karijeru tijekom koje je, od turnira, zaradila više od šest milijuna eura. Osvojila je četiri titule, a najveći uspjeh na Grand Slam turnirima ostvarila je 2018. godine kad je igrala četvrtfinale Wimbledona. 

Najbolji ranking karijere ostaje joj 26. mjesto, također iz 2018. godine, dok je sada 116. Na Olimpijskim igrama u Tokiju ispala je u četvrtfinalu. Posljednji je put bila na terenu u ožujku na Masters turniru u Miamiju.

Uz tenisku, razvijala je karijeru u modelingu. Redovito na društvenim mrežama objavljuje fotografije na kojima pozira u donjem rublju kako bi promovirala vlastiti brend Giomila. Na Instagramu ima više od 720 tisuća pratitelja.

Pročitajte više