OI TOKIO

Olimpijske igre počinju već za nekoliko sati. Evo što se sve događa prije otvorenja

Foto: The Yomiuri Shimbun via AP Images/Guliver

IAKO će se svečana ceremonija otvorenja održati tek u petak, kada službeno počinju Olimpijske igre u Tokiju, natjecanja u nekim sportovima kreću već u srijedu.

Nogometni turniri tradicionalno počinju prije službenog otvaranja, a ove godine sva će natjecanja otvoriti softbolašice.

Softbol je na Olimpijskim igrama prvi put nakon Pekinga 2008. i neće ga biti za tri godine u Parizu. Na turniru sudjeluje šest reprezentacija, što znači da će ih pola osvojiti medalje.

Softbolašice kreću u 2 ujutro po hrvatskom vremenu

Već u 9 ujutro po lokalnom, odnosno dva u noći po hrvatskom vremenu sastaju se Australija i Japan. Tri sata kasnije sastaju se Italija i SAD, a nakon još tri sata Meksiko i Kanada.

U 9:30 po hrvatskom vremenu počinje turnir nogometašica, a otvaraju ga Velika Britanija i Čile. Ukupno se igra šest utakmica na tri stadiona, a preostale parove čine Kina i Brazil (10:00), Švedska i SAD (10:30), Japan i Kanada (12:30), Zambija i Nizozemska (13:00) te Australija i Novi Zeland (13:30).

Nogometaši se priključuju u četvrtak

U četvrtak se igra drugo kolo turnira u softbolu, a priključuju se i nogometaši, koji će odigrati osam utakmica, a program će otvoriti Egipat i Španjolska u 9:30 po hrvatskom vremenu.

U petak će prije ceremonije otvorenja započeti natjecanja u veslanju, streljaštvu, streličarstvu i konjičkom sportu.

Pročitajte više