OLIVER I HAJDUK

"Oliver je stao u red zbog Hajduka. Bio je jedan od nas"

Foto: Dalmatinski portal

PRIJE godinu dana napustio nas je legendarni hrvatski pjevač Oliver Dragojević, ikona Splita i ponos Hajduka.

Hajduk se od Olivera oprostio emotivnim priopćenjem.

"Bio je dio navijačkog puka, možemo s pravom reći: 'Bio je jedan od nas' i zato je još tužnija cijela Hajdučka obitelj, koja ga nikada neće zaboraviti.

Pamte se njegovi nastupi u povodu brojnih klupskih godišnjica, a posebno je Oliver bio ponosan što je bio jedan od odabranih pjevača koji je nastupio u Hrvatskom narodnom kazalištu za 100. rođendan osnutka HNK Hajduk. 

Više desetljeća nastupao je na Bilim noćima diljem zemlje i inozemstva, a nije nevažno reći da se odazivao na brojne klupske aktivnosti...

"Ja sam jedan od najžešći, teži mi je poraz Ajduka nego kad na nekom festivalu slabije prođem. Da bi svoja tri prva mista za jedno Ajdukovo."


Ljubav između Olivera i Hajduka bila je neraskidiva

Dugo su se voljeli, a Oliver je postao omiljen među navijačima splitskog kluba. Oliver je pjevao i službenu klupsku himnu, 'Hajdučku', spjevanu po stihovima velikog Momčila Popadića. Ona se pušta na razglasu prije svake utakmice na Poljudu.

Iz te pjesme su se izrodili i slogani koje Hajduk, dite puka, živi i danas. "Kontra mraku, kontra sili" osnovna je parola navijača Hajduka u borbi za čišće odnose i dekriminalizaciju nogometa posljednjeg desetljeća. 

Oliver je bio dio pjesme "S istoka, zapada i sjevera", jedne od najdražih pjesama Torcide.

Podržavao je navijačke pokrete "Ili jesmo ili nismo" i "Za sva vremena", a njegovo je ime utisnuto na dres Hajduka među članovima koji su uplatili 1911 kuna za dokapitalizaciju kluba. Navijači mu nikada neće zaboraviti što je stao u red, među puk, dok je uplaćivao članarinu.

"Otišao je jedan od simbola našega grada i Dalmacije. Počivao u miru Božjem", napisala je Torcida na društvenim mrežama, a na utakmici nakon njegove smrti podigla je poruku:

"Nema novaca za koje bi pjevao u zemlji koja je nanijela toliko zla mojoj Hrvatskoj. Kapetane, mirno more.”
 

Pročitajte više