Olivier Giroud pronašao novi klub s 37 godina

Screenshot: Los Angeles FC

OLIVIER GIROUD (37) na kraju sezone napušta Milan te će potpisati jednogodišnji ugovor s Los Angeles FC-om, klubom iz MLS-a, s kojim će imati opciju produljenja na još jednu godinu. "Oduševljen sam i uzbuđen što ću se priključiti LAFC-u. Jedva čekam doći u Los Angeles i igrati pred nevjerojatnim navijačima", rekao je Giroud za službenu stranicu američkog kluba.

Giroud je francuski napadač koji je u karijeri nastupao za Grenoble, Istres, Tours, Montpellier, Arsenal, Chelsea i Milan. Prema podacima Transfermarkta, najviše utakmica, njih 253, odradio je u dresu Arsenala i za njega zabio 105 pogodaka. Osvojio je 11 klupskih trofeja, a posljednji je bio s Milanom 2022., kada su bili prvaci Serie A.

Giroud je u karijeri zabio 285 pogodaka

Ukupno je u karijeri odradio 716 službenih utakmica u kojima je postigao 285 pogodaka i asistirao za njih 97. U aktualnoj sezoni je za Milan upisao 45 nastupa, 16 golova i devet asistencija. Dugogodišnji je reprezentativac Francuske, čiji je dres nosio u 131 utakmici i zabio 57 golova.

Bio je svjetski prvak 2018. godine u Rusiji, nakon pobjede nad Hrvatskom u finalu (4:2), dok je 2022. njegova reprezentacija osvojila drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje je u finalu poražena od Argentine nakon penala.

Pročitajte više