Dani Olmo

Olmova prva presica u reprezentaciji: "Bilo je interesa iz Hrvatske, ali..."

Foto: Hina/EPA

DANI OLMO priključio se reprezentaciji Španjolske. Najbolji igrač HNL-a prvi put je pozvan u reprezentaciju. Izbornik Robert Moreno računa na njega za kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo protiv Malte i Rumunjske.

"Malo je daleko, ali moj cilj je nastup za Španjolsku na Europskom prvenstvu. Radim svaki dan da budem što bolji i nastavit ću raditi da dobijem i tu šansu", rekao je 21-godišnji Olmo, dosadašnji kapetan mlade reprezentacije. 

Spominjalo se da bi Olmo mogao zaigrati za Hrvatsku, u koju je stigao još prije pet godina.

"Istina, bilo je interesa iz Hrvatske, ali moja je jedina namjera bila zaigrati za Španjolsku. Na kraju sam u tome i uspio. Suigrači su me dobro prihvatili i dočekali raširenih ruku."

Olmo je prvi nogometaš još nakon Cesca Fabregasa koji je dospio do španjolske reprezentacije a da nije zaigrao kao senior u španjolskom nogometu.

"Kada sam 2014. godine odlazio u Hrvatsku, cilj mi je bio postati dobar nogometaš. I reprezentativac. Velikim radom i trudom sam sve uspio. Naporno sam radio, dobro igrao u Dinamu i mladoj reprezentaciji da bih se ovdje našao."

Španjolcima je opisao i trenutak kada je doznao da je pozvan u reprezentaciju.

"Trener Dinama nas je sve okupio na treningu i rekao novosti. Nisam to očekivao i bilo je jako lijepo. Suigrači su mi čestitali, bio je to poseban trenutak za mene. Zaista sam to silno želio."

Otkrio je i kako je protekao prvi razgovor s Morenom.

"Izbornik mi je rekao da budem to što jesam, da radim isto ono što sam radio u klubu i mladoj reprezentaciji. Pretpostavljam da sam zbog svoje igre ovdje, on me je pratio."

Olmo je za mladu španjolsku reprezentaciju debitirao prije 13 mjeseci, a u lipnju je s njom osvojio Europsko prvenstvo, postigavši pogodak u finalnoj pobjedi protiv Njemačke. Nakon toga je postao kapetan pomlađene U-21 reprezentacije. U 14 utakmica zabio je šest golova. Tijekom posljednja dva mjeseca je u četiri kvalifikacijske utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo postigao tri pogotka i tako pomogao momčadi da dođe na vrh skupine.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više