EURO 2021

Oni će najviše profitirati zbog odgode Europskog prvenstva. Evo zbog čega

Foto: EPA

PREBACIVANJE Europskog prvenstva na ljeto 2021. zbog pandemije koronavirusa za neke nogometaše je dobra stvar.

To se odnosi na one koji su trenutačno teško ozlijeđeni, a imali su velike šanse nastupiti na turniru sa svojim reprezentacijama kad su bili zdravi.

Najveća zvijezda je Harry Kane, koji je već neko vrijeme odsutan zbog puknuća tetive u zadnjoj loži i treba se tek vratiti koncem ove sezone.

Kao takav bio je upitan za Europsko prvenstvo, odnosno uvertiru Engleske i Hrvatske u Londonu, a sada će mu odgoda Eura pomoći da se do ljeta 2021. posve oporavi i uđe u prepoznatljivu formu.

Jasno, pod uvjetom da mu se ne dogodi nikakva nova ozljeda, što vrijedi i za ostale igrače s ovog popisa.

Problem za Engleze su bile i ozljede Marcusa Rashforda, Tammyja Abrahama i Jamieja Vardyja pa se u jednom trenutku dogodilo da izbornik Gareth Southgate istovremeno ne može računati na sve najbolje reprezentativne napadače.

Nijemac Leroy Sane propustio je ruski Mundijal unatoč sjajnim igrama u Manchester Cityju, no nakon toga uspio se nametnuti izborniku Joachimu Löwu i postati važan dio prve momčadi.

Međutim, taman kad je dogovarao transfer u Bayern u kolovozu 2019., potrgao je križne ligamente koljena pa još nije spreman za igru. I on je bio upitan za kontinentalnu smotru.

Nijemcima je na isti način stradao i Bayernov stoper Nicklas Sule, za kojeg je Europsko prvenstvo bilo precrtano u startu, no sada i on ima šanse nastupiti.

Talijanima je, pak, teško stradao kapetan Giorgio Chiellini u rujnu prošle godine. I on je potrgao križne ligamente i nije ga bilo do sredine veljače ove godine, kada se uspješno vratio na terene. No još je daleko od pravog ritma utakmica i kvalitete svojih standardnih igara pa bi mu dodatna godina za podizanje forme itekako dobro došla.

Uz Juventusovog lidera Roberta Mancinija, ozljede muče i Nicola Zaniola i Davidea Zappacostea.

Francuze, svjetske prvake, muči ozljeda važnog veznjaka Paula Pogbe koji ove sezone u Manchester Unitedu više ne igra nego što igra.

On je trebao biti spreman za Euro, no daleko bi bio od svojih pravih izdanja kao u Rusiji 2018. Francuze muče i ozljede Thomasa Lemara i Kingsleyja Comana koje je izbornik Didier Deschamps provjeravao u nekim utakmicama.

VIDEO: Najbolje od Harryja Kanea

 

Pročitajte više