HNL

Osijek dobio ponude za Belju. Bjelica: Računam da će ostati

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

TRENER Osijeka Nenad Bjelica na konferenciji za medije povodom početka priprema za novu sezonu HNL-a govorio je o Dionu Dreni Belji. Mladi osječki napadač prošlu sezonu proveo je na posudbi u Istri 1961, za koju je u prvenstvu zabio 15 golova. Sada se vratio u Osijek, a u posljednje se vrijeme govorilo da ga želi dovesti Borussija Dortmund.

"Ne bih pričao o klubovima koji se interesiraju, lista bi bila jako duga. Za Diona je bilo konkretnih ponuda. Zasad smo ih odbili. Računam da će ostati. Dođe li nemoralna ponuda koju mi želimo, onda ćemo sjesti s njim i njegovim ocem. Drago mi je da je s nama, odbio je produljeni godišnji i pridružio se ekipi, iako je bio s U-21 reprezentacijom. Želi se pokazati, ima puno upita, vidjet ćemo kakvo će tržište biti", rekao je Bjelica.

"Budući da imamo puno igrača, mislim da ćemo nove dovoditi samo ako nas napuste stožerni igrači poput Ivušića, Belje, Miereza, Kleinheislera ili Žapera. Ima dosta upita za njih. Ekipa je u dvije godine pokazala da se sa svima može potući", dodao je Bjelica.

"Ako ćemo morati, podredit ćemo mu igru"

Pitali su ga kako će se Beljo uklopiti u momčad. "Sretni smo kako se razvio u Istri. Posudba je bila pun pogodak za nas i njega. S 19 godina je zabio 19 golova u prvenstvu i kupu te imao asistencije. Zato smo ga tamo posudili", naglasio je trener.

"Ne razviju se svi tako. Pokazao je da se na njega mora računati, možda mu i podrediti igru. Za dobrog igrača uvijek ima mjesta. Ako ćemo morati, podredit ćemo mu igru. Ali on se može uklopiti u svaki sustav", smatra Bjelica.

 

Pročitajte više