HNL

Osijek stvara najmoćniji napad HNL-a? Evo što je o tome rekao Nenad Bjelica

Davor Javorovic/PIXSELL

OVIH se dana u javnom prostoru pojavila informacija da je Osijek zainteresiran za ponovno dovođenje Mirka Marića (26) u svoje redove. Marić je trenutačno igrač talijanske Monze u kojoj se prošle sezone nije naigrao. Marić je skupio 21 nastup, zabio dva gola i odigrao 766 minuta za klub Silvija Berlusconija.

Logično je bilo da se zakotrlja priča oko povratka u klub u kojem je do prošloga ljeta igrao nogomet karijere. Marić je od 2017. do 2020. odigrao 113 utakmica za Osijek i zabio 53 gola te postao miljenik Kohorte.

Tandem Mierez - Marić? Bjelica: Dok je Mierez tu...

Uz to, pojavila se i glasina kako je neimenovani ruski klub za Argentinca Miereza (24) ponudio šest milijuna eura. Prvi topnik lanjske HNL sezone je na prodaju tek ako netko ponudi deset milijuna eura, otkrio nam je Osijekov šef struke Nenad Bjelica.

"Točno je da je jedan klub iz Rusije ponudio šest milijuna eura, ali to nisu novci za koje ćemo Ramona pustiti", rekao je Bjelica pa odbacio mogućnost dovođenja Mirka Marića. Barem dok je u klubu aktualan Mierez.

"Što se tiče napadača, sve dok je Ramon naš igrač, mi se nećemo pojačavati na toj poziciji. Imamo šest napadača pod ugovorom", rekao je Bjelica i pritom potvrdio da nema šanse da Mierez ode iz Osijeka za manje od deset milijuna eura.

Bjelica ima širok izbor u napadu

Marić prema Transfermarktu vrijedi 3.7 milijuna eura, a Monza ga je od Osijeka kupila za 4.5 milijuna eura. Mierezova vrijednost je 2.5 milijuna eura prema istoj stranici. On je prošle sezone bio na posudbi iz španjolskog Alavesa, a od ovog ljeta ga je Osijek otkupio.

Dakle, od stvaranja paklenog tandema Marić-Mierez neće biti ništa. Osijekov napad trenutačno čine Ramon Mierez, Mihret Topčagić, Antonio Mance, Ante Erceg, Josip Špoljarić i Dion Drena Beljo.

S posudba su se vratili Mance i Špoljarić, Topčagić se oporavio od ozljede zbog koje još nije ni debitirao za Osijek, a Ante Erceg je zbog potrganih križnih ligamenata van stroja do proljeća.

Pročitajte više