OSTAO BEZ POBJEDE ZBOG KRHOTINE NA STAZI "Pet litara piva moglo bi pomoći da ovo prebrodim"

Foto: Getty Images/Guliver Image

VALTTERI BOTTAS vodio je u utrci VN Azerbajdžana kada mu je pukla guma, zbog čega je ostao bez pobjede. Nakon utrke rekao je da nije vidio krhotine na stazi koje su mu probušile stražnju lijevu gumu. 

Bottas je vodio u utrci nakon što je od vodećih vozača ostao najduže na stazi i bio nagrađen što je svoje jedino zaustavljanje mogao obaviti u uvjetima sigurnosnog automobila koji je izašao zbog sudara Red Bullovih vozača.

Finac je vodio u utrci i uspio se odvojiti od Hamiltona nakon što je Vettel prekasno kočio u prvom zavoju i pao na četvrto mjesto. Činilo se da će Bottas donijeti Mercedesu prvu pobjedu ove sezone, prvu od VN Abu Dhabija 2017. koju je također ostvario Bottas, ali Finac je morao odustati zbog puknuća gume.


"Ovo je bilo zaista nesretno", rekao je Bottas.

"Mislim da je ova staza teška, ulične staze općenito imaju puno sudara i uvijek će biti problem, ovoga puta ja sam bio nesretan. Ni u jednom trenutku nisam imao pojma da sam prešao preko neke krhotine, ne mogu reći više od toga. U posljednjih nekoliko utrka bili smo prilično blizu pobjede, dobra stvar za nas kao momčad je što je Lewis pobijedio, dobri bodovi, ali za mene... Da... Pokušat ću ponovno za dva tjedna."


Kad su ga novinari pitali kako će se nositi s velikim razočaranjem zbog odustajanja s vodeće pozicije nekoliko krugova prije kraja, Bottas je rekao da će pokušati pivom.


"Možda će mi pomoći pet litara piva! Preživjet ću, naravno da je uvijek potrebno nadvladati teškoće, to je dio utrkivanja iako je u ovom trenutku jako bolno.''

Zašto nisu počistili stazu kako treba?

Mercedesov neizvršni direktor Niki Lauda bio je bijesan što redari nisu bolje počistili stazu.

"Bilo je i dobro i loše", rekao je Lauda za Sky Sports F1.

"Zašto nisu očistili stazu kako treba? Bilo je jako puno vremena da to učine. Bila je to katastrofa za Bottasa, a za Lewisa je ispalo jako dobro."

"Brutalno odustajanje"

Toto Wolff dodao je da je ovakvo odustajanje za Bottasa bilo brutalno.

"Mislim da je morao biti užasan osjećaj jer se uspio odlijepiti, to je bilo nevjerojatno. Izgubiti utrku tri kruga prije kraja zbog krhotine na stazi zaista je brutalno", rekao je Wolff.

Bottas je pao na četvrto mjesto u poretku vozača, osam bodova iza trećega Raikkonena.

Pročitajte više