Osvanule poruke po cijelom Splitu: "Ratno stanje ili utakmica? Srami se državo"

Foto: Index,Dalmatinski portal

SPLIT će večeras nakon četiri i pol godine ugostiti reprezentaciju. Hrvatska i Mađarska igraju utakmicu kvalifikacija za Euro 2020., a Dalmacija je na nogama.

Premda je sinoć bilo nekoliko incidenata između hrvatskih i mađarskih navijača, atmosfera nekoliko sati pred utakmicu je fantastična, a očekuju se 34 tisuće navijača na Poljudu.

Operaciju povratka reprezentacije u Split vodio je Marijan Kustić, šef HNS-a i stranački čovjek od povjerenja Andreja Plenkovića. Davor Šuker dolazi na utakmicu kao fiktivni predsjednik Saveza koji je izgubio moć i podršku Izvršnog odbora HNS-a, sastavljenog većinom od članova HDZ-a. Večeras se na Poljudu održava stranačka fešta, a delegaciju HDZ-a predvodit će premijer Plenković i predsjednica Kolinda.

Uz Plenkovića će u Splitu biti potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar turizma Gari Cappelli te ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Tri milijuna kuna košta organizacija utakmice.

Premda je stadion rasprodan, dobrom dijelu navijača ne pada na pamet doći na Poljud, a čak su i ulice okitili svojim porukama.

''Ratno stanje ili nogometne utakmica - recite da znamo'', jedna je od poruka, a slične poruke osvanule su po cijelom Splitu. Policija ih uklanja.

Policija je na svakom koraku, interventna je već par dana u centru Splita, u pripravnosti će biti antidron puške, spreman je i helikopter kao pomoć iz zraka.

Pročitajte više