Ovako izgleda život djece u Barcinoj "tvornici nogometaša"

Foto: Screenshot

BARCELONA je tek skinula suspenziju od strane FIFA-e kojom joj je na godinu dana bilo zabranjeno dovođenje novih igrača. Nedavno su istu kaznu dobili Real i Atletico Madrid, a sva tri kluba kažnjena su zbog istog grijeha - kršenja pravila kod dovođenja maloljetnih igrača.

Najveći europski klubovi posljednjih se godina natječu koji će prije pronaći što mlađeg talenta, pa se tako mogu pročitati i ozbiljne vijesti o transferima čak i 8-godišnjih dječaka. Iako FIFA pokušava regulirati trgovanje djecom, dio medija i navijača, pa i drugih klubova, ne gledaju blagonaklono na takvu politiku velikana. Kritičarima Barca, Real i ostali odgovorit će da toj djeci pružaju više nego što bi igdje dobili.

Širom svijeta, posebno u siromašnijim zemljama, Barcelona, Real i ostali skupljaju najveće talente i dovode ih u svoje akademije koje su danas postale prave tvornice igrača. U njima mladići treniraju, školuju se i odgajaju u kontroliranim uvjetima, prati se njihov razvoj, a Barcelona je u novom videu pokazala kako izgleda jedan dan u njenoj akademiji.
 

Pročitajte više