SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Ovo je Hrvatska za SP: Evo koga je Červar otpisao i zašto

Foto: Index.hr

Sve o Svjetskom prvenstvu pratite na Indexovoj temi klikom ovdje

IZBORNIK hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar od 15.30 na konferenciji za medije u hotelu Panorama u Zagrebu objavio je konačan popis putnika za Svjetsko prvenstvo u rukometu koje 10. siječnja počinje u Njemačkoj i Danskoj.

Hrvatski rukometaši u utorak poslijepodne stigli su u Zagreb, a na posljednjoj konferenciji za novinare pred odlazak na svjetsku smotru javnosti su se obratili izbornik Červar, dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac te Igor Vori, sportski direktor hrvatske muške reprezentacije.

"Prije nego što pročitam koji igrači idu za München, htio bih reći da nam se povrijedio unatrag nekoliko dana Leon Šušnja, naš pivot koji nam je izuzetno bitan i u obrambenom sustavu. Stanje mu je bolje, ali nije spreman, pa smo umjesto njega odlučili voditi mladog Halila Jaganjca koji je već bio s nama, ali ako Šušnja bude ozdravio, napravit ćemo tu zamjenu jer nam je on važan u svim obrambenim sustavima", započeo je Červar presicu te obznanio svima jedinu promjenu koju je napravio prije puta u Njemačku i Dansku.

Hrvatska na SP putuje s ukupno 18 igrača

Dakle, s popisa je otpao samo Leon Šušnja, pivot PPD Zagreba koji je važan dio hrvatske obrane, naglasio je Červar. Umjesto njega na SP će mladi Halil Jaganjaca li ukoliko se Šušnja na vrijeme oporavi, napravit će se zamjena.

To znači da izbornik Lino Červar nije u potpunosti skratio svoj popis, već u Njemačku i Dansku putuje s ukupno 18 igrača na raspolaganju.

"Koncentrirani smo na Island, Japan može biti nagazna mina"

Nakon objavljenog popisa Červar je kratko komentirao hrvatske protivnike u skupini B.

"U našoj skupini znamo da je Španjolska europski prvak, ali i zemlje poput Japana i Bahreina, a posebno Japan, mogu biti nagazna mina. Makedonija će sigurno biti motivirana i imat će puno navijača poput nas. Koncentrirani smo na Island, bit će teška utakmica, oni su nam u fokusu, ali naravno da pratimo druge kao što i oni prate nas", rekao je, pa dodatno naglasio koliko Hrvatskoj znači kult reprezentacije:

"Moram to reći, nismo htjeli nikoga povrijediti i svakome smo lijepo objasnili zašto. Nitko nije bio uvrijeđen, svi su rekli da će držati palčeve i navijati za našu reprezentaciju. Oni će se priključiti svojim klubovima u trenažne procese i s te strane će nam biti lakše ukoliko ih budemo morali zvati. Bolje tako nego da sjede na tribini u Münchenu".

Ovo je konačan popis hrvatskih reprezentativaca za SP u Njemačkoj i Danskoj.

Vratari: Marin Šego, Ivan Stevanović

Lijeva krila: Manuel Štrlek, David Mandić

Desna krila: Zlatko Horvat, Ivan Vida

Pivoti: Željko Musa, Marin Šipić Krešimir Kozina

Lijevi vanjski: Damir Bičanić, Ivan Slišković, Halil Jaganjac, Alen Blažević

Srednji vanjski: Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Igor Karačić

Desni vanjski: Luka Stepančić, Jakov Vranković

Hrvatska će prvu utakmicu SP-a odigrati 11. siječnja protiv Islanda, dok u skupini B imamo za protivnike još i Japan, Bahrein, Makedoniju i Španjolsku.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više