Ovo je momčad Francuske koja će protiv Hrvatske početi finale

Foto: Epa

U NEDJELJU od 17 sati Hrvatska i Francuska igrat će finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. Nevjerojatno, senzacionalno, nestvarno. Ali, točno. Hrvatska će sutra doista igrati utakmicu za zlatnu boginju.

Unatoč činjenici da je Hrvatska samim ulaskom u finale napravila čudo, ostao je još jedan korak na putu za nogometnu i sportsku vječnost. Francuska. Megamomčad koju sjajno vodi Didier Deschamps, jedan od najtrofejnijih nogometaša u povijesti.

Francuski mediji dan uoči utakmice objavili su sastav koji će početi utakmicu protiv Hrvatske, a on je, s obzirom na viđeno u Rusiji, očekivan.

Na vratima će stajati Hugo Lloris, vratar Tottenhama i jedan od najboljih golmana svijeta. Cijeli turnir Lloris brani fantastično, a obrana šuta Martinu Caceresu u osmini finala protiv Urugvaja bez ikakve dvojbe obrana je SP-a.

Na desnom beku počet će Benjamin Pavard. Do ovog turnira za braniča Stuttgarta čuli su samo najzagriženiji ljubitelji Bundeslige. Danas Pavard vrijedi milijune. Protiv Argentine zabio je jedan od najljepših golova SP-a.

Stoperski par činit će Raphael Varane i Samuel Umtiti. Prvi je godinama igrač Reala, a drugi je član Barcelone. Treba li više?

Lucas Hernandez iz Atletica korektan je lijevi bek, ali vjerojatno i najslabija karika u ovoj spektakularnoj momčadi.

N'golo Kante je čudo od igrača. Veznjak Chelseaja vjerojatno je najbolji zadnji vezni svijeta. Ono što je nekad bio Makelele, danas je Kante.

Paul Pogba, do prošlog ljeta najskuplji nogometaš u povijesti, vođa je ove momčadi. Sjajan u oba smjera, odličan u igri glavom, nogometaš fantastična udarca. Ipak, dojma smo da još nije pokazao ono što se od njega očekuje.

Blaise Matuidi je izuzetno koristan ofenzivni veznjak koji se povremeno pretvara u opasno krilo. Zabio je mnoge važne golove za svoju izabranu vrstu, jedan i u Rusiji.

Antoine Griezmann je fantastičan napadač. Jedan od najtraženijih igrača na tržištu. Prije dvije godine bio je najbolji igrač i najbolji strijelac Eura. Tada je Francuska osvojila srebro. Danas želi zlato.

Olivier Giroud napadač je koji na ovom turniru još nije zapucao u okvir gola. Nevjerojatno. Ipak, ovaj gorostas miljenik je Deschampsa i njegovo je mjesto u prvom sastavu neupitno.

Poslastica za kraj. Kylian Mbappe je francusko čudo od djeteta. Iako još tinejdžer, napadač PSG-a igra nevjerojatno pametno, zrelo, ubojito. Usporedbe s Peleom itekako drže vodu.

Pogledajte presicu: Modrić i Dalić najavili okršaj za naslov prvaka svijeta Pogledajte trening hrvatske reprezentacije dan uoči finala SP-a

Pročitajte više