Ovo što se događa u drugoj ligi žešće je od svih ratova Hajduka i Dinama

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

SUPERSPORT 1. nogometna liga ušla je u dramatičnu završnicu. Šibenik mora pobijediti Dubravu Tim Kabel u subotu kako bi se vratio na zaostatak od dva boda za Zrinskim iz Jurjevca, koji je u petak još jednom preokretom pobijedio Vukovar u gostima. Ovakva se završnica rijetko viđa, a vrhunac bi se mogao dogoditi u zadnjem kolu, u kojem Šibenik gostuje u Gradskom vrtu.

Kako je SuperSport HNL već odavno riješen, pažnju domaće nogometne javnosti privlači drama u SuperSport 1. NL. Kako sezona ide prema kraju, zahuktavaju se odnosi i sve su češći verbalni okršaji. Gazda Zrinskog Ivan Komak žestok je u istupima u javnosti, a dužan ne ostaje ni trener Šibenika Mario Carević.

Carević: Zvat ću CNN i BBC

"Reći ću samo jedno, ako budemo prvaci, a bit ćemo prvaci, zvat ću CNN, BBC, sve vas novinare i ispričati što smo sve prolazili i protiv čega smo se sve borili cijelu sezonu. Ne želim da ovo zvuči kao kuknjava. Ovo nije kuknjava, nas to samo jača.

Ali reći ću vam sve detalje koje smo proživljavali", rekao je Carević nakon posljednje utakmice protiv Vukovara, u kojoj je Šibenik pobijedio, ali mu nije suđen penal za koji Carević misli da je trebao biti suđen.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Prije toga Komak je u intervjuu za Index nazvao Šibenčane švercerima i lopovima

"Pa Šibenik svaku utakmicu pobijedi golovima iz zaleđa ili penala. Devet penala, sedam golova iz zaleđa. Nikad nisam htio o tome pričati. Ne želim uopće pričati o tome. Neka igraju nogomet, a ne da se bave švercom.

Ako Savez želi, neka onda Šibenik gurne u SHNL. Lopovi, ispali su i opet će ispasti. To je banda nesposobnjakovića. Trener im je na našu utakmicu protiv Jaruna došao s torbom punom novca i kad smo dali gol za pobjedu, samo je pobjegao. Ma, ne želim uopće pričati o njima", rekao je gazda Zrinskog za Index.

Carević je imao sukob i s trenerom Vukovara

"Moram se dotaknuti trenera domaće momčadi (Carevića op.a.), koji me nebrojeno puta nazvao degenerikom i psovao mi majku te konstantno govorio da mi za nekoga igramo. Očekivao sam ipak višu razinu od čovjeka koji je sukomentator na televiziji i iza sebe ima igrački renome.

Nekada treba biti više fokusiran na stanje svoje momčadi, a ne na konstantno prigovaranje sucu i obraćanje treneru protivničke momčadi", rekao je trener Vukovara Marko Novoselac nakon utakmice sa Šibenikom, na što mu je Carević odgovorio:

"Nikad u životu nisam imao problem s niti jednim trenerom protivničkog kluba. U sportu, a posebno u važnim utakmicama, uvijek postoje tenzije i jake emocije. Pogotovo kad u utrci za prvaka pobijedite 12 utakmica zaredom i nemate pravo na pogrešku. 

Iskreno, neugodno me iznenadila izjava trenera Novoselca u medijima, pogotovo s obzirom na to da smo se zagrlili pred kamerama i po završetku susreta pozdravili u prijateljskom tonu.

Ako sam u žaru borbe izgovorio bilo što neprimjereno, ispričavam se treneru Novoselcu i protivničkom klubu. Ekipa HNK Vukovara 1991 izgleda stvarno dobro na terenu, kvalitetni su te njima i treneru Novoselcu želim puno sportskih uspjeha u budućnosti."

Trener Zrinskog isključen jer je Careviću dobacio da ide kući

Zrinski i Solin igrali su u Dugopolju utakmicu krajem travnja, a Zrinski je pobijedio 1:0. Na kraju meča dogodila se bizarna situacija u kojoj je isključen trener Zrinskog Igor Budiša. On se nakon pobjedničkog pogotka okrenuo prema tribini na kojoj je bio Carević i poručio mu: "Idi kući, Care." Sudac ga je nakon toga odmah isključio.

Komak se sukobio i s trenerom BSK-a iz Bijelog Brda

Zrinski je 19. travnja s 1:0 pobijedio BSK, a nakon utakmice je trener iz Bijelog Brda Denis Krstanović komentirao ponašanje Ivana Komaka. "Smatram potpuno neprimjerenim, nekulturnim i primitivnim slaviti gol svoje ekipe držeći se za međunožje i okretati se prema našoj klupi, pa još i dodatno pokazivati 'bosanski grb", između ostalog je rekao Krstanović.

"Trener Bijelog Brda iznio je laži i već sam angažirao odvjetnika i idem s tužbom jer je riječ o vrijeđanju i klevetanju. Ja sam slovačke i hrvatske kulture, vjernik koji pet puta tjedno ide u crkvu i takve stvari mi nikada ne bi pale na pamet.

Provjerite kod mojih igrača, ja se s njima šalim, pokušavam sve napraviti da imamo što bolju atmosferu, takvi seljački potezi nisu moja razina i to što je rekao jednostavno nije istina. Ne znam što ili tko ga je instruirao da ovako nešto napravi, bolje da je pričao o pristupu njegove momčadi protiv Šibenika i pristupu protiv nas.

Mene vodi vjera u Boga i bit ću prvi. Nisam istupao do sada s pričom o sucima, ali mi smo do sada imali jedan, a Šibenik devet penala. Jučer smo mogli ostati bez dva boda, promašili smo dosta šansi, ali ja se za svaku utakmicu spremam da može završiti svakako, no Božja volja je na našoj strani i to nije slučajno", odgovorio je Komak.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Komak rekao da Šibenik nagrađuje protivnike Zrinskog

"Danas je dragi Bog napravio čudo! Ovo nam je bila najteža utakmica dosad. Imali smo veliki pritisak, primili smo gol u prvom napadu, ali smo se vratili s dva lijepa gola", rekao je Komak nakon utakmica protiv Cibalije u ožujku pa dodao:

"Imao sam veliki strah od ove utakmice. Domaći su se lavovski borili, Šibenik stimulira sve naše protivnike i da smo izgubili Cibalia bi dobila 30.000 eura! Malo nas i HNS koči, malo i politika, ali… Uzalud vam trud svirači! Svejedno ćemo biti prvi."

Carević se uoči Uskrsa žalio na raspored

"Smeta mi što smo 15 ili 16 puta igrali iza Zrinskog. Iduće kolo su nas stavili u utorak da igramo s Croatijom u Zmijavcima. Nakon Uskrsa ćemo se nažderati doma s obiteljima i onda ćemo ići igrati utakmicu u Zmijavcima. Kome to odgovara? Čemu utakmica u utorak, a imate termina koliko hoćete?

Ako se već nije moglo igrati u subotu zbog derbija Hajduk - Dinamo, zašto se nije igralo u četvrtak ili petak? Nije mi jasno da mi svaki put igramo utakmicu iza Zrinskog. Stalno smo u nekom zaostatku i dodatnom pritisku.

Ali, očito da prema ljudima koji sastavljaju raspored to tako mora biti. Ljute me takve stvari, ali OK. Mi ćemo se spremiti i za utorak. Manje ćemo papati za ručak na Uskrs, manje ćemo se družiti s obiteljima. Napravit ćemo i trening na Uskrs, dok drugi idu na misu... Sve u službu rezultata, mi znamo koji je naš cilj", govorio je Carević uoči Uskrsa.

Pročitajte više