TRANSFERI

Pada novi rekord u Liverpoolu. Stiže pojačanje od 65 milijuna eura

Foto: Guliver Image/ Getty Images

NICOLAS PEPE (24) jedan je od najtraženijih mladih nogometaša ovoga ljeta. Već se mjesecima spominje u kontekstu pojačanja bogatih europskih velikana, ali je još uvijek službeno igrač francuskog Lillea.

No to bi se uskoro moglo promijeniti, ali ni Liverpool, ni Bayern, kao ni Manchester United, koji su se dovodili u vezu s mladim krilnim napadačem, izgleda neće biti njegova iduća destinacija.

Prema navodima britanskog Telegrapha, Everton je klub koji je izrazio želju za angažmanom reprezentativca Obale Bjelokosti. I ne samo da ga žele kupiti, već ga učiniti i rekorderom, najskupljim pojačanjem u povijesti kluba tako što će za njega platiti 65 milijuna eura.

Predsjednik Lillea Gerard Lopez otkrio je nedavno da su postojali kontakti s Liverpoolom, ali su s Anfielda ekspresno demantirali tu vijesti. Sada izgleda da veliki rival Redsa iz Merseysidea pokušava dovesti krilnog napadača koji se trenutno nalazi na Afričkom kupu nacija s reprezentacijom gdje ga očekuje četvrtfinalna utakmica.

Fantastično desno krilo najzaslužnije je za Lilleov ulazak u Ligu prvaka s 23 gola i 12 asistencija prošle sezone. Samo Kylian Mbappé je zabio više golova od njega u francuskoj ligi ove sezone.

Trener Evertona Marco Silva želi napadača koji igra dobro lijevom nogom, ali po desnoj strani.

Pepe trenutno nije jedini kojeg prate na Goodison Parku, ali je najpoželjniji. Tu su i David Neres (Ajax), Bertrand Traore (Lyon) i Malcom iz Barcelone, dok se u nekim kombinacijama spominje i Moise Kean, Juventusovo čudo od djeteta.

Pročitajte više