PAOK je prvak Grčke

Foto: EPA

NOGOMETAŠI PAOK-a novi su prvaci grčke Superlige nakon što su u posljednjem 10. kolu Lige za prvaka, u velikom gradskom dvoboju, pobijedili Aris 2:1.

Pobijedio je i AEK, jedini konkurent PAOK-a, ali je PAOK zadržao dva boda prednosti na vrhu ljestvice. Time je PAOK osvojio četvrti naslov grčkog prvaka u povijesti, odnosno, prvi nakon 2019. godine. Branitelj naslova bio je AEK koji je time ostao na trinaest naslova prvaka, a ispred tih klubova su Olympiakos s 47 naslova prvaka i Panathinaikos koji je 20 puta bio prvak.

PAOK pobjedom nad Arisom do titule

Nije lako PAOK pobijedio Aris i time sačuvao prvo mjesto i naslov prvaka. Poveo je nakon pola sata igre golom Brandona Thomasa, ali je Aris izjednačio kada je Loren Moron u 47. minuti svladao hrvatskog reprezentativnog vratara Dominika Kotarskog.

Brazilac Taison je u 62. minuti doveo navijače PAOK-a do delirija kada je zabio za 2:1, a posljednjih petnaest minuta PAOK je morao izdržati, u čemu je i uspio, s igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Michailidis.

PAOK ispred rivala

AEK je odradio svoj dio posla, pobijedio je kao domaćin Lamiju 3:0, ali bila je to na kraju pirova pobjeda. Prvi gol za AEK je postigao nekadašnji Dinamov igrač Robert Ljubičić u 20. minuti, a potom su pobjedu AEK-a osigurali Zuber i Szymanski. Cijelu utakmicu za AEK je odigrao hrvatski reprezentativac Domagoj Vida.

U derbiju su Panathinaikos i Olympiakos remizirali 2:2, a čitavi ogled za Panathinaikos je odradio hrvatski nogometaš Tin Jedvaj. Na kraju je PAOK skupio 80 bodova, AEK 78, Olympiakos 74 te Panathinaikos 72.

Pročitajte više