Hrvatski Amerikanac usporedio finale Partizana i Zvezde s utakmicom footballa

Foto: Dragana Stjepanovic / ABA League j.t.d.

KOŠARKAŠI Partizana u petak su u trećoj utakmici polufinala ABA lige pobijedili Budućnost 100:85 i plasirali se u finale protiv gradskog rivala Crvene zvezde. Finale počinje u ponedjeljak., a Zvezda kao najbolja momčad osnovnog dijela sezone ima prednost domaćeg trena i formalno prve dvije utakmice igra kod kuće.

Beogradski derbi tradicionalno je pun tenzija, a na to su već naviknuli i njihovi američki igrači, pa je Partizanov bek i hrvatski reprezentativac Jaleen Smith usporedio okršaj protiv gradskog rivala s utakmicom footballa.

Smith: Očekujem utakmicu američkog footballa

"Očekuje nas vrlo teška utakmica. Moramo se oporaviti i pripremiti. Koliko god je serija protiv Budućnosti bila zahtjevna, protiv Zvezde će biti još teže. Očekujem utakmicu američkog footballa u ponedjeljak", rekao je Smith, a Kevin Punter samo ustvrdio: "Nemam nikakav poseban komentar, svi znaju što slijedi u finalu."

Partizan je u polufinalu izbacio Budućnost 2:1, a Crvena zvezda je glatko izbacila Megu 2:0. Finale se igra na tri pobjede. Partizan igra za rekordni osmi naslov prvaka ABA lige, a Zvezda bi se u slučaju pobjede izjednačila s gradskim rivalom sa sedam titula.

Pročitajte više